Τζώρτζ Όργουελ

27 Μαρ 2017 από

Τζώρτζ  Όργουελ.

Πρόσφατα διάβασα το απαγορευμένο παλαιότερα βιβλίο του Τζώρτζ  Όργουελ  ʺΗ φάρμα των ζώωνʺ (Animal farm στα αγγλικά και από τις εκδόσεις Κάκτος η Ελληνική έκδοση) και έμεινα έκπληκτος για το πόσο ταυτίζονται οι αναφορές του Όργουελ με όσα συμβαίνουν σήμερα στην Πατρίδα μας.  Είναι εκπληκτικό, δεδομένου του ότι ο Όργουελ έγραψε το βιβλίο το 1944 !

Ο Τζώρτζ  Όργουελ (George Orwell ή Eric Arthur Blair με το πραγματικό του όνομα) ήταν Άγγλος. Γεννήθηκε στο Μοντιχάρι της Βεγγάλης στην Ινδία το 1903, όπου υπηρετούσε ο πατέρας του ως διοικητικός υπάλληλος και έφθασε στην Αγγλία το 1911 με τον επαναπατρισμό της οικογένειάς του. Κατά την περίοδο 1917 – 1921 σπούδασε στο Ήτον (Eton) ως  υπότροφος, αφού τα οικονομικά της οικογένειας δεν επέτρεπαν την πληρωμή διδάκτρων.

Το 1922 διορίσθηκε αξιωματούχος στην αστυνομία («Indian Imperial Police») της Βιρμανίας, παραιτήθηκε όμως μετά από 6 χρόνια μη αντέχοντας την αποικιοκρατική ατμόσφαιρα.

Από τον Δεκέμβριο του 1936 συμμετείχε ενεργά στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο ως εθελοντής στην  δημοκρατική πολιτοφυλακή της Βαρκελώνης, ως μέλος του τροτσκιστικού «Εργατικού Κόμματος της  Μαρξιστικής Ενοποίησης» (P.O.U.M., «Partido Obrero de Unificación Marxista»). Πήρε μέρος ως υπαξιωματικός σε αρκετές ένοπλες συγκρούσεις, ενώ τον Μάϊο του 1937 τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή.
Ενώ νοσηλευόταν με προσωρινή παραλυσία της αριστερής πλευράς του σώματός του και απώλεια της  φωνής του, οι σταλινικοί κομμουνιστές (??) κήρυξαν «παράνομο» το P.O.U.M. και άρχισαν να εξοντώνουν τα  μέλη του. Κινδυνεύοντας σοβαρά να εκτελεσθεί, ζήτησε στα τέλη του Ιουνίου την βοήθεια του άγγλου πρέσβη στην Βαρκελώνη, ο οποίος του εξασφάλισε την διαφυγή στην Γαλλία. Για κάποια χρόνια έζησε φτωχικά στο Παρίσι και το Λονδίνο, κινούμενος στους κύκλους των περιθωριακών, δηλώνοντας «αναρχικός» και κάνοντας διάφορα περιστασιακά επαγγέλματα.

Αργότερα, όταν επέστρεψε στην Αγγλία αποτύπωσε στα βιβλία του τις συγκλονιστικές όσο  και τραγικές εμπειρίες από τη ζωή του.

Διαβάζοντας τα βιβλία του Όργουελ, διαπιστώνει κανείς πόσο αμείλικτα επαναλαμβάνεται η τραγικότητα της Ιστορίας, πόσο η βλακεία των πολλών είναι ο μόνος λόγος διατήρησης όλων των δεινών της Ανθρωπότητας, αλλά και πόσες προσπάθειες γίνονται για να διατηρηθεί αυτή η απαράδεκτη, αντιδημοκρατική κατάσταση με κάθε τρόπο.  Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως το πρώτο πράγμα που έκαναν οι ΗΠΑ, μόλις εξομαλύνθηκαν οι σχέσεις τους με την Κίνα, κάποια χρόνια πρίν, ήταν να τους στείλουν δωρεάν πάνω από 90.000 Αμερικανικές ταινίες της TV, για να μπουν και οι “καθυστερημένοι” Κινέζοι στο πνεύμα της εποχής, δηλαδή της Παγκοσμιοποίησης.  Όπερ και εγένετο.   Σήμερα η κοινωνία της Κίνας είναι πλέον χειρότερη από αυτή των ΗΠΑ !

Ακόμα και στην αποβλάκωση μέσω της θρησκείας αναφέρεται στην σελίδα 120 ο Όργουελ:  Εκεί ψηλά λέει, είναι το βουνό “Ζάχα”, που περιμένει με ζαχαρωτά όσους θυσιαστούν πιστεύοντας σε όσα πρεσβεύουν οι Γραμματείς και Φαρισαίοι των διαφόρων θρησκειών.  Αυτοί τους οποίους κατήγγειλε οργισμένος ο Ιησούς ότι διυλίζουν των κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον;  Δεν βλέπετε τις παραλληλότητες στη καθημερινότητά μας, με δυστυχισμένους τρομοκράτες που θυσιάζουν τη ζωή τους, αλλά και τη ζωή αμέτοχων πολιτών, ότι δηλαδή πιο πολύτιμο έχει ο άνθρωπος, επειδή πίστεψαν σε ηγέτες που προωθούν την ισχύ τους εις βάρος των Λαών.
Βλέπετε λοιπόν κι εδώ να μας βομβαρδίζουν με αντισυνταγματικά μέτρα, να μας στερούν συντάξεις για τις οποίες επί χρόνια συνεισφέραμε και να υφαρπάζουν τις αποταμιεύσεις μας, να λειτουργούν με εισαγόμενη νομοθεσία από την Γερμανία, να επεμβαίνουν στην Ελλάδα με επεμβάσεις Γερμανών στο ισχύον Ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο και εμείς τυφλωμένοι να συνεχίζουμε να αγοράζουμε με μανία Ολλανδικά και Γερμανικά προϊόντα !  Γι’ αυτό είναι και θα παραμείνει ο Ελληνάρας Ραγιάς και γι’ αυτό θα μας εκμεταλλεύονται για πάντα οι ξένοι.

Χαρακτηριστικά σου λέω, ότι το 2016, που μας διέλυσαν οι Γερμανοι, αγοράσαμε 7054 Opel, 6430 VW, 4432 Mercedes, 3843 BMW, 3736 FORD, 2618 AUDI, 1428 Skoda και 32 Porsche.  Συνολικά 29573, σχεδόν 30.000 αυτοκίνητα, χώρια τα BOSCH, SIEMENS, κλπ. … στηρίζοντας έτσι τη Γερμανική οικονομία. Και μπύρες Γερμανικές προτιμάμε  (ενώ πίνουμε πολύ λιγότερες Ελληνικές) για να δείξουμε ότι ξέρουμε και από ποτά και ας μας τις παράγουν εδώ σε χειρότερη ποιότητα (bon pour l’ orient)  από ότι στη Βαυαρία.  Για πήγαινε Ελληνάρα στη Γερμανία να πεις σε έναν Γερμανό να αγοράσει Ελληνική ή Αγγλική μπύρα, αντί της ντόπιας και θα δεις τι θα ακούσεις.
Τώρα για τους Έλληνες πολιτικούς ένα έχω να τονίσω:  Είναι δυνατόν να μην διαπιστώνουν ότι με τα Μνημόνια η ανάπτυξη καταβαραθρώνεται, ότι έτσι καμία αποπληρωμή χρεών δεν μπορεί να εξασφαλιστεί και ότι προφανώς αλλού αποβλέπουν οι δυνάστες – δανειστές μας;  Τόσο λίγο καταλαβαίνουν όσα διαπιστώνει και ο πιο αδαής πολίτης, ώστε δέχονται να τα υπογράψουν αρπαγμένοι από την καρεκλίτσα της Βουλής; 

Σαν τρελός στις αρχές του 2015, ο νυν, αντί να αφήσει τον Σαμαρά να διαπραγματευτεί, για να βρεθεί μετά σε ευκολότερες για αυτόν περιστάσεις, ήθελε να … κυβερνήσει άμεσα, να αρπάξει την … εξουσία.  Και την πήρε, αλλά στη συνέχεια τα βρήκε σκούρα και διαπραγματευόταν 6 μήνες με ιδιαίτερη ανικανότητα.  Αυτή τον χαρακτηρίζει μέχρι και σήμερα.  Έρχεται τώρα και το άλλο σπίρτο μας, που βιάζεται και αυτός σαν τρελός να αρπάξει την εξουσία και την επωφελέστατη καρεκλίτσα και θέλει εδώ και τώρα εκλογές.  Πήγε να δηλώσει υποταγή στο αφεντικό του τον Σόϊμπλε και αυτός για δικούς του λόγους, του απαγόρευσε να απαιτεί εκλογές εδώ και τώρα.  Ο “yes man” υποχώρησε για λίγο, αλλά επανέρχεται, αγνοώντας ότι θα βρεθεί να κυβερνάει, έχοντας μπροστά του τις νέες μετα-ρυθμίσεις που ο αντίπαλός του θα έχει ήδη αποδεχθεί.

Και κανένας ξύπνιος (!!) από όλους αυτούς δεν καταλαβαίνει ότι τη στιγμή αυτή θα έπρεπε όλα τα 6 Κόμματα της Βουλής μας, ενωμένα ως μια γροθιά, να πολεμήσουν τους ξένους, σε απόλυτη συμφωνία μεταξύ τους, για να σώσουν εκτός από την Ελλάδα και την αφεντιά τους.  Φωνάζουν βέβαια κάποιοι για Κυβέρνηση Ενότητας, αλλά όχι για να αντισταθούν, αλλά για να συνυπογράψουν την εξουθένωσή μας και να μην μπορούν αργότερα να καταλογισθούν ευθύνες.   Αναποτελεσματικοί (για να μην πω βλάκες) όπως πάντα εμείς οι Έλληνες που τέτοιους ψηφίζουμε και πάντα διχασμένοι, ξεκινάμε ήρωες και καταλήγουμε δαρμένοι υπέρ ξένων συμφερόντων.  Έτσι συνέβη και με την Ηρωική Αντίσταση κατά των Γερμανών, όπου ενώ βοηθήσαμε τους Αγγλοαμερικάνους, καταστραφήκαμε στη συνέχεια από αυτούς, για τα δικά τους συμφέροντα, με έναν τραγικό εμφύλιο, στον οποίο οι “φίλοι μας” αμερικάνοι δοκίμασαν για πρώτη φορά το Ναπάλμ, καίγοντας εξαθλιωμένους Έλληνες στα βουνά μας.

Η επανάσταση όμως δεν χωράει τους επώνυμους νυν ή πρώην εκπροσώπους μας, τους οποίους ακούμε να φωνασκούν ανούσια σε ραδιοφωνικές συνομιλίες – συνέντευξεις, ενώ κανείς μας δεν φωνάζει : “Όλοι οι πρώην σπίτι τους ή και στα δικαστήρια, αφού όχι μόνο δεν μίλαγαν, αλλά συμμετείχαν στα πάντα”.  Οι 300 του Λεωνίδα σήμερα είναι οι 300 της καρεκλίτσας. Σωστά;  Εσύ Έλληνα πολίτη προς τα πού κλίνεις;  fight, Οr well ?

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*