Τι να θέλει η κα Μέρκελ;

18 Φεβ 2015 από

MerkelFaceΠολλοί από εμάς αναρωτιούνται τι να θέλει άραγε η κα Μέρκελ και προσπαθεί, με τόσο πρωτάκουστη επιμονή, να μας επιβάλει την συνέχιση της καταστροφικής επέμβασης της Τρό-κτ-ϊκας; Τι άραγε ήταν αυτό που την έκανε να αποζητάει την παλιά κατάσταση, να μην δέχεται κανέναν συμβιβασμό να επηρεάζει εμφανώς τον κάθε Ευρωπαίο ηγέτη, να αντικαθιστά μεσ’ στη νύχτα το αποδεκτό συμφωνητικό με άλλο μη συζητήσιμο και να ωθεί τον Σόϊμπλε σε απαράδεκτες εκφράσεις, όπως ότι λυπάται τους Έλληνες για την ανεύθυνη Κυβέρνηση που επέλεξαν.
Εύκολα όμως θα κατανοήσουμε πόσο σημαντικά γερμανικά συμφέροντα παίζονται, αν δούμε τι κέρδιζε η Γερμανία και παράλληλα οι ισχυροί της Ευρώπης, από την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα τις προηγούμενες δεκαετίες.
Αλλά και πόσο μας πρόδωσαν οι υποτελείς τους, εκπρόσωποί μας όλα αυτά τα χρόνια.
• Πουλούσαν όπλα λαδώνοντας τους αρμόδιους και μάλιστα σε υψηλές τιμές, γιατί όποιος αποβλέπει στα τεράστια λαδώματα (που τώρα μόνο μαθαίνουμε το ύψος τους, από τις δίκες Τσοχατζόπουλου και company) δεν διαπραγματεύεται τιμές, άλλα παζαρεύει μόνο τις αναγκαίες υπερ-χρεώσεις προκειμένου να βγουν από αυτές προσδοκούμενες οι μίζες. Τι κέρδιζε η Γερμανία; Πάμπολλά:
o Υψηλότερες τιμές πώλησης των προϊόντων τους.
o Επιστροφές χρημάτων στη Γερμανία. Από ότι μάθαμε το 50 % της μίζας επέστρεφε στη Γερμανία και το τσέπωναν οι managers των γερμανικών εταιρειών.
o Προώθηση των προϊόντων τους. Επειδή για να πάρουν μίζα οι … πολιτικοί μας έπρεπε να επιλέξουν πχ. γερμανικά τζιπ, αντί τα Ελληνικά της ΕΛΒΟ και έτσι βοηθούσαν να αναπτυχθούν οι γερμανικές εταιρείες, εις βάρος των δικών μας παραγωγικών μονάδων.
Παρά την νέα γερμανική νομοθεσία που πλέον (λόγω Αμερικής) απαγορεύει τα λαδώματα, η κυβέρνηση της Γερμανίας σιωπηλά τις επιτρέπει, διαφορετικά δεν θα απαγόρευε με περίεργη επιμονή την έκδοση του γνωστού αρχιμιζαδώρου Χριστοφοράκου. Αν δεν ήταν συμμέτοχος στα κόλπα, θα ερχόταν να απολογηθεί.
Εξάλλου με κανέναν τρόπο δεν έδειξαν μεταμέλεια για όσα μας έκαναν στον πόλεμο, αλλά αντιθέτως συνεχίζουν μέχρι σήμερα να συνεργάζωνται στενά με απογόνους των πρώην δωσίλογων. Και όχι μόνο με αυτούς αλλά δημιούργησαν και εξακολουθούν να δημιουργούν νέες στρατιές δωσίλογων, ακόμα και σήμερα.
• Οι εν λόγω συνεργάτες τους κατόρθωσαν να παραμένει επί δεκαετίες ανενεργό το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Μιλάμε για εκατοντάδες δις, που γλυτώνει η Γερμανία, ενώ ταυτόχρονα ζητάει από εμάς πιεστικά την αποπληρωμή μερικών δεκάδων δις..
• Έκαναν υπο-τιμολογήσεις στα προϊόντα τους (πχ. στα Mercedes και στα BMW) για να γλυτώσουν φόρους, μειώνοντας έτσι τα έσοδα του κράτους μας το οποίο αυτοί ονομάζουν διεφθαρμένο. Εννοείται ότι δεν ζήμιωναν από αυτές, αφού εισέπρατταν με άλλους τρόπους (πχ. ως προμήθειες) τα ποσά της υπο-τιμολόγησης ώστε αυτοί να μη χάνουν δεκάρα.
• Δημιούργησαν στην Ελλάδα μεγάλους ανταγωνιστές, όπως το Lidl ή το χρεοκοπημένο στη Γερμανία Praktiker, πουλώντας προϊόντα σε τιμές σημαντικά ακριβότερες από ότι στη Γερμανία και εξάγοντας τα υπερ-κέρδη στο κράτος τους, εις βάρος της Ελληνικής οικονομίας.
• Με την ανασφάλεια του φημολογούμενου από τις εφημερίδες τους Grexit (οι οποίες σε αντίθεση με τις Ελληνικές, σύσσωμες ακολουθούν πιστά τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις) έφυγαν γύρω στα 650 δις από τις Ελληνικές τράπεζες, προς τις Γερμανικές και τις Ελβετικές. Στη συνέχεια η εθνοσωτήρια κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ενέκρινε χρηματοδότηση 220 δις προς τις δικές μας τράπεζες για να τις … σώσει. Ακόμα δε ψάχνουν (δήθεν) να βρουν που πήγαν αυτά τα λεφτά, που πλήρωσε ο Έλληνας μισθωτός και συνταξιούχος, αλλά ποτέ δεν έφτασαν στην Αγορά.
• Το όνειρό των Ευρωπαίων είναι ήδη από το 1973, να πάρουν στα χέρια τους τις τουριστικές επιχειρήσεις της ηλιόλουστης Ελλάδας. Για δείτε σε πόσα νησιά μας έχουν αγοράσει, ακόμα και ιδιώτες Γερμανοί σπίτια και βίλες σε τιμές που στην πατρίδα τους ούτε αυλή δεν αγοράζουν. Για δείτε πόσο ξεπούλησαν οι δικοί μας υποτελείς τους τον ΟΤΕ, πόσο θέλουν να ξεπουλήσουν τα αεροδρόμια, πόσο το Ελληνικό, πόσο το Λαιμό Βουλιαγμένης και συγκρίνετε αυτές τις τιμές με το πόσο κόστιζε ένα οικοπεδάκι στη γειτονιά σας, πριν το ξεπούλημα της Ελλάδας.
• Με το έτσι θέλω διαγράψανε τα 500 εκατομ. € από το ΦΠΑ που χρωστούσε η επιχείρηση του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, στο οποίο τελικά μόνο το όνομα έμεινε ιδιοκτησία μας, άσε που σε λίγο μπορεί να το μετονομάσουν σε Angela Merkel.!
• Γνώριζαν τα σκάνδαλα (πχ. Λίστα Λανγκαρντ) και τα χρησιμοποίησαν για να μας καταστρέψουν. Έτσι πχ. για να γλυτώσει ο ΓΑΠ (Please mint the GAP) όχι τα 500 εκατομ. € της μητέρας του, αλλά μόνο τη φορολόγησή τους, τον εκβίασαν και μας έβαλε στο ΔΝΤ. Και εδώ δηλαδή μας οδήγησαν στο να χάσει το κράτος φόρους.
• Τέλος μας επέβαλαν την Τρό-κτ-ϊκα, η οποία είναι εμφανέστατο ότι έναν μόνο στόχο έχει: Να φτωχοποιήσει στο μηδέν την Ελληνική οικονομία, να εκμηδενίσει την ανάπτυξη, να διαλύσει κάθε παραγωγική προσπάθεια και να εξαφανίσει τις Ελληνικές επιχειρήσεις, για να αγοράζουν φτηνά και να βρίσκουν εργάτες χαμηλών αποδοχών. Μέχρι στιγμής το σχέδιο έχει πετύχει απόλυτα.
• Αυτοί, που στο κράτος τους διαδίδουν πως οι Γερμανοί εργαζόμενοι πληρώνουν τους τεμπέληδες Έλληνες, αποδέχτηκαν να αγοράζει η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (που λειτουργεί με Γερμανούς προϊσταμένους) στο 40 % ομόλογά μας και να μας τα μεταπουλάει στο 100 % κερδίζοντας πολλά δις €. Αυτή είναι η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, που δεν είναι άλλο από την αναίσχυντη οικονομησιά της Γερμανίας εις βάρος μας.
• Και τα υπερ-κέρδη εξακολουθούν να τρέχουν. Παίρνει η Γερμανία δάνειο από την εν λόγω Τράπεζα με 0.2 % τόκο, για να δανείσει το συγκεκριμένο ποσό αμέσως μετά προς 4,5 – 7 % σε εμάς τους φτωχούς “Εταίρους” της.
• Δημιούργησαν τεράστια ανεργία, ειδικά των νέων επιστημόνων μας (γύρω στο 50 %) και τους απορροφούν στο κράτος τους, ώστε να επιβαρύνουν οι σπουδές τους εμάς, αλλά να φορολογούνται οι αποδοχές τους στη Γερμανία.
• Τελικά με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις έφτασαν τα χρέη μας από 200 δις € στο απίστευτο ύψος των 550 δις ή μαζί με τα εσωτερικά χρέη του κράτους στα 700 περίπου δις. Και θέλουν να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική, για το καλό της Ελλάδας και της ΕΕ! Έτσι λένε. Αναρωτήθηκαν μήπως οι περίφημοι οικονομολόγοι των Χάρβαρντ, πώς και πότε θα καταστεί δυνατό να αποπληρώσουμε αυτό το χρέος;
PolitikΑκούσατε τι θέλει να κάνουμε ο κ. Σόϊμπλε; Να υπογράψουμε πρώτα την απαράδεκτη δανειακή σύμβαση και μετά (!!) να συζητήσουμε τα σημεία που δεν μας αρέσουν. Είναι στα καλά του; Έχετε δει κανέναν να υπογράφει πρώτα ένα συμβόλαιο και να ελέγχει εκ των υστέρων τους επίμαχους όρους του; Μάλλον για ηλίθιους θεωρεί όχι μόνο εμάς αλλά και όσους τον επικροτούν.
Δεν καταλαβαίνει δήθεν ότι οι Έλληνες ψήφισαν νέα κυβέρνηση, επειδή είχαν αγανακτήσει με την αναποτελεσματικότητα των μνημονίων και τώρα μας προτρέπει να τα συνεχίσουμε;
Στη μανία του να μας τιμωρήσει, ο κ. Σόϊμπλε είπε ότι «λυπάται εμάς τους Έλληνες για την ανεύθυνη Κυβέρνηση που επιλέξαμε». Και αυτό παρ’ όλα όσα μας κάνει αυτός και οι συμπατριώτες του, αποβλέποντας σε απίστευτα κέρδη από τη δυστυχία μας.
Δημοκρατία για κάποιους είναι να ψηφίζουμε όσους που δέχονται να νομοθετούν ότι τους στέλνει ο κ. Σόϊμπλε με Fax ή με E-Mail. Κάθε άλλη Ελληνική Κυβέρνηση με δικές της απόψεις είναι ανεύθυνη.
Και παρακάμπτει πως μέχρι στιγμής (από όσα διάβασα) η Γερμανία κέρδισε από εμάς τους φτωχούς Έλληνες, που δήθεν επιβαρύνουμε τον Γερμανό εργαζόμενο, το απίστευτο ποσό των 62 και πάνω δις. Όσα δηλαδή κέρδισε από το σύνολο των εξαγωγών της. Είναι δυνατόν λοιπόν να μην παλεύουν με νύχια και με δόντια για τη συνέχιση των μνημονίων;
imagesMelker bestΕιδικά η κα Merkel, που αναγραμματίζοντας το όνομά της, κατάντησε για τους Έλληνες Melker, δηλαδή αρμεχτής των εισοδημάτων μας. Ας το δει λιγάκι και έτσι ο Γερμανικός Λαός, αν του το επιτρέψουν. Γιατί και στη Γερμανία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, υπάρχουν σκεπτόμενοι, δίκαιοι άνθρωποι, που βλέπουν τι παίζεται με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Όπως πάντα όμως οι γερμανικές κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρονται για τον λοιπό κόσμο, αλλά μόνο για τα κέρδη τους. Γι’ αυτό οι επιλογές τους αποδείχτηκαν και για τους ίδιους πάντα καταστροφικές, όπως πχ. οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, με συνέχιση στον τρίτο οικονομικό, που σύντομα θα τους γυρίσει μπούμερανκ.
Γι’ αυτό λοιπόν κι εμείς οι Έλληνες λυπούμαστε αντίστοιχα τους Γερμανούς για την ανεύθυνη Κυβέρνηση που έχουν ψηφίσει. Εξ’ ίσου λυπούμαστε και τους Ισπανούς, αλλά η δική τους Κυβέρνηση λίγους μήνες ζωής μάλλον έχει, οπότε δεν είναι και τόσο αξιολύπητοι.
Διαδίδουν δε ότι μας συμβουλεύουν να αλλάξουμε υπουργό οικονομικών. Εγώ έχω όμως μια επικερδέστερη λύση: Αντί για εμάς να αλλάξουν οι Γερμανοί δικό τους υπουργό οικονομικών. Σε καλό θα τους βγει σε τελική ανάλυση. Να το θυμάστε αυτό.
Λ.Κ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*