Τσολάκογλου

26 Απρ 2017 από

Τσολάκογλου

Διαβάζουμε πόσα ενθαρρυντικά για εμάς τους Έλληνες μας έλεγε παλαιότερα ο Τσολάκογλου, όπως πχ. αυτά που είπε την 29η Απριλίου 1941, απευθυνόμενος στον Ελληνικό Λαό:

«Οι υπεύθυνοι της εθνικής συμφοράς έφυγαν εγκατέλειψαν και απαιτούν από όλους μας να συνεχισθή ο αγών.  Η σκληρά πραγματικότης είναι, ότι μετά την κατάληψιν των Αθηνών υπό των γερμανών δεν δύναται να γίνη ουδείς πλέον λόγος περί συνεχίσεως του αγώνος.   Κυβέρνησις που ετράπη εις φυγήν ουδέν δικαίωμα έχει να απαιτή από τον ελληνικόν λαόν θυσίας αι οποίαι ισοδυναμούν με σφαγιασμόν και αυτοκτονίαν.
Έλληνες,  Πρέπει ν’ αναλάβωμεν την τύχην της χώρας σθεναρώς εις τα χέρια μας και ν’ ατενίζωμεν κατάματα την σκληράν πραγματικότητα.  Αυτή είναι η μόνη νόμιμος Κυβέρνησις εν Ελλάδι και θα έχη ως εντολήν και μοναδικόν προορισμόν, τη συγκαταθέσει των δυνάμεων κατοχής, ν’ αποκαταστήση την ησυχίαν και την τάξιν εις τον δυστυχισμένον αυτόν τόπον και να χαρίση εις τον ελληνικόν λαόν την ασφάλειαν διά μιάς υπευθύνου και δραστηρίας ενεργείας, ώστε κανείς να μη αισθάνεται τον εαυτόν του εις τας σημερινάς δυσκόλους και τραγικάς στιγμάς, ως απροστάτευτον.

Εφεξής δε μακράν παντός ξένου συμφέροντος και οδηγούμενοι απλώς και μόνον από το ακραιφνές ελληνικόν συμφέρον, ας προσπαθήσωμεν να ζήση η Ελλάς και να εξασφαλισθή εκ νέου εις τον λαόν της η ειρήνη και η εργασία. Κανένας να μη διστάση. Πάντες ας συμβάλωμεν με όλας μας τας δυνάμεις εις τούτο. Βασίζομαι εις τον πατριωτισμόν κάθε ενός από Σας.
Ας προσπαθήσωμεν να ζήση η Ελλάς και να εξασφαλισθή εκ νέου εις τον λαόν της η ειρήνη και η εργασία. Κανένας να μη διστάση. Πάντες ας συμβάλωμεν με όλας μας τας δυνάμεις εις τούτο.   Κύριον μέλημα της νέας Κυβερνήσεως θα είναι:

Η επίλυσις του ζητήματος του επισιτισμού της χώρας, που θα ανατεθή εξ ολοκλήρου εις την Αγροτικήν Τράπεζαν.

Η αποκατάστασις της εθνικής και ιδιωτικής οικονομίας της χώρας.

Η παροχή εργασίας εις πάντας και η ενίσχυσις της γεωργίας και βιομηχανίας.

Η αποκατάστασις του συγκοινωνιακού ζητήματος και η απόλυτος τήρησις της τάξεως και ασφαλείας».

Κρίμα μόνο που με την απόβαση στη Νορμανδία και την κατάρρευση του μετώπου στη Ρωσία έχασε η Ελλάδα όλα τα καλά που μας έλεγε ο Τσολάκογλου, που το 1945 καταδικάστηκε εις θάνατον, αλλά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια και πέθανε πάμπτωχος το 1948.

————————————————–

Πολύ γέλιο θα έπεφτε αν κάποια στιγμή αναλάμβανε να μας κυβερνήσει ένας νέος σωτήρας.  Αστειευόμενος συνθέτω το όνομά του από τον παλιό και έναν νέο μας κυβερνήτη.  Αν αυτός υπήρχε θα στοιχειοθετούνταν τα εξής:

Αγαπητέ κ. Τσιπλάκογλου,

Ακούμε και διαβάζουμε πόσα ενθαρρυντικά που μας λέτε τώρα, το 2017, απευθυνόμενος στον Ελληνικό Λαό, όπως πχ.:

«Οι τρεις βασικοί μας άξονες της ατζέντας μας αφορούν την ανάπτυξη, την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, και το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Προτεραιότητες πρέπει να είναι:

Η αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας,

Η δίκαιη ανάπτυξη,

Οι αποτελεσματικές λύσεις στο προσφυγικό,

Η ασφάλεια των πολιτών

Αυτά είπε ο φανταστικός πρωθυπουργός κ.  Τσιπλάκογλου και υπογράμμισε ότι το δίλημμα «ανάπτυξη ή λιτότητα» έχει τελειώσει και πως η απάντηση είναι: Ανάπτυξη, με το ζήτημα να είναι τώρα πώς αυτή θα σχεδιαστεί και θα προωθηθεί άμεσα. 

Στο μεταναστευτικό ο κ. Τσιπλάκογλου, σημειώνει ότι στόχος πρέπει να είναι η αντικατάσταση των παράνομων οδών διακίνησης με νόμιμες οδούς μετανάστευσης και αναφέρει ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι αποτελεσματική, εφαρμόζεται επιτυχημένα και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην εφαρμογή της. Επιπλέον, η ελληνική πλευρά τονίζει την αργή πρόοδο της μετεγκατάστασης, που επί χρόνια καρκινοβατεί και πρέπει να επιταχυνθεί άμεσα (να δούμε πότε).

Καλούμε όλους τους Έλληνες που δεν μπορούν και δεν θέλουν να ζουν κάτω από το ζυγό των μνημονίων και το άχθος της ταπείνωσης, στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ό,τι κι αν ψήφιζαν μέχρι τώρα, να ψηφίσουν δημοκρατία, αλλαγή, ανατροπή, αξιοπρέπεια.»

Κύριε Τσιπλάκογλου,

Συμφωνούμε και πάλι μαζί σας, τόσο ωραία που μας λέτε, αν και ανησυχούμε μήπως μια νέα απόβαση – στην Ελληνική επικράτεια ή τα νησιά αυτή τη φορά – σας οδηγήσει ξανά στην  κατάρρευση, παρόμοια όπως επί Χούντας και βρεθούν κάποιοι στα στρατοδικεία επί εσχάτη προδοσία.

** «Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική»

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*