Βατοπεδίου το ανάγνωσμα

2 Δεκ 2011 από

Βατοπεδίου το ανάγνωσμα………. εν ονόματι Κυρίου,

Ο οποίος κύριος δεν είναι άλλος από αυτόν που καταστρώνει τα σχέδια για τον αποπροσανατολισμό του κόσμου.  Διότι, για ’μένα τουλάχιστον, η ανικανότητα των κυβερνώντων μας στις τελευταίες δεκαετίες είναι  αδιάσειστο γεγονός.  Δεν είναι επομένως πιθανό αυτοί οι άνθρωποι να είναι ικανοί για τέτοια διαχρονικά σχέδια πιλάτευσης του Λαού.  Από αλλού έρχονται οι εντολές και αυτοί μάλιστα προσπαθώντας να τις ακολουθήσουν τα θαλασσώνουν, με την ανικανότητα που τους διακρίνει.

Ποιός είναι ο στόχος;  Μα τον έχουν καταγράψει προ καιρού οι εφημερίδες:  Το απόφθεγμα του αφεντικού της περίφημης Λέσχης Μπίλντεσμπεργκ, που ήθελε να τιθασεύσει τους Έλληνες πλήττωντάς μας στα καίρια γνωρίσματα της φυλής μας.

  • Την Παιδεία μας.  Το κατάφεραν.  Διέλυσαν τα πάντα.  Από τους Παιδικούς Σταθμούς μέχρι τα Πανεπιστήμια.  Και όποτε τα κλεψιμέϊκα βυθίζουν στην ανέχεια τον κρατικό κορβανα, περικόπτωνται τα κοντύλια της εκπαίδευσης.
  • Τη Γλώσσα μας.  Το κατάφεραν.  Ακουμε καθημερινά, δημοσιογράφους, πολιτικούς, πανεπιστημιακούς, μαθητές και φοιτητές, να μην μπορούν να εκφραστούν και να κατακρεουργούν τη γλώσσα των πατέρων μας.  Οι νέου εκφράζονται με ένα μίγμα ελληνικών και αμερικάνικων εκφράσεων, που δεν ξεπερνούν τις 1500 λέξεις. Το Θέατρο που παλαιότερα είχε ένα υψηλότατο επίπεδο, με τον Κουν, την Κοτοπούλη και πολλούς άλλους, έχει περιοριστεί πλέον στην επιθεώρηση, με κύρια ατάκα τις χυδαίες εκφράσεις (και δυστυχώς όλοι γελάνε με αυτές. Τέτοιο κατάντημα).
  • Τον πολιτισμό μας.  Τα κατάφεραν αρκετά καλά. Θα τα κατάφερναν δε απόλυτα και εδώ αν δεν υπήρχαν οι ξένοι, οι Ευρωπαίοι.  Αυτοί βραβεύουν τους κινηματογραφικούς σκηνοθέτες μας, αυτοί αναδεικνύουν τους ταλεντούχους μουσικούς μας, αυτοί έδωσαν βραβεία Nobel στους ποιητές  μας, αυτοί ανέδειξαν τον Καζαντζάκη (που εμείς αφορίσαμε). Το κράτος μας προωθεί στη τηλεόραση τα αμερικάνικα φιλμ και δεν δίνει δεκάρα στους αξιόλογους Έλληνες συνθέτες ή κινηματογραφιστές.  Όσο για τον Τύπο, εκεί μοιράζουν κατά τα λεγόμενα, οι ισχυροί, τα χρήματα των κρατικών διαφημίσεων και πολλά άλλα κατά το δοκούν, με μόνο κριτήριο την ευθυγράμμισή τους με την κομματική γραμμή των κυβερνώντων.
  • Την Εθνική μας συνείδηση. Οι «φίλοι» μας κάνουν ότι μπορούν για να την εξαφανίσουν, με την αμέριστη συμβολή των πολιτικών μας.  Ήδη αμφισβητήθηκε η μοναδικότητα του ονόματος Μακεδονία, ήδη με τις αντιδράσεις μας και την ανικανότητα που μας διακρίνει (ακούσια ή μήπως εκούσια ;;) δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την εμπλοκή των μειωνοτήτων σε διεκδικήσεις, ενώ εμείς χρηματοδοτούμε τούρκικες τράπεζες, προωθούμε την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα, κατασκευάζουμε εξαρτήματα για τα τούρκικα αεροπλάνα, που θα μας επιτεθούν αργότερα στο Αιγαίο, αγοράζουμε ηλεκτρικό ρεύμα από τα Σκόπια και τους χορηγούμε οικονομικά δάνεια.  Εμείς που δεν έχουμε να πληρώσουμε τις συντάξεις.  Προτιμούσαμε να πουλήσουμε την Ολυμπιακή στο Καντάρ και όχι στην ενδιαφερόμενη τότε Ελληνική Aigean,  πουλάμε τα λιμάνια στους Κινέζους και τους βάλαμε στην αγορά μας για να ανταγωνιστούν την εγχώρια παραγωγή υφασμάτων και ρούχων, η οποία κάποτε ανθούσε.  Θυμίζουμε ότι η ανθηρή μας υφαντουργία κατασκεύαζε μέχρι πρότινος ρούχα και εσώρουχα για πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες (CA,  Schiesser κλπ), που σήμερα μετακόμισαν στη Τουρκία ή τη Βουλγαρία, επειδή δεν άντεχαν την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση.  Όσο για τους Κινέζους που έχουν κατακλύσει την Αθήνα και την περιφέρεια, αυτοί, που στη πατρίδα τους δεν γνωρίζουν ούτε που βρίσκεται η Ελλάδα, αποκλείεται να ανακάλυψαν την Λαμία, τη Σαλαμίνα, τη Βυρώνεια ή την Μυτιλήνη  χωρίς Ελληνική στρατηγική και διοργάνωση και χωρίς εσωκυβερνητική διαπλοκή.  Δεν εξηγείται διαφορετικά να παραμένουν τα Κινέζικα καταστήματα ανοικτά και τις Τετάρτες και τις Κυριακές, τη στιγμή που η αστυνομία μας επεμβαίνει αμέσως, αν βρει  Ελληνικό κατάστημα ανοικτό !  Κάποιοι επώνυμοι κινούν προφανώς τα νήματα, για να λειτουργούν έτσι ανθελληνικά τα πάντα.
  • Τη Θρησκεία μας.  Αυτή που διαχρονικά υπήρξε ο συνδετικός κρίκος του Ελληνισμού.  Αυτή που και σήμερα ενώνει τους απανταχώθεν Έλληνες, όσα χρόνια και να ζουν στην ξενητιά, όποια υπηκοότητα και να έχουν αποκτήσει.  Γίνονται προσπάθειες λοιπόν και εδώ, γιατί δεν τα κατάφεραν ακόμα να την διαλύσουν ολότελα.  Είναι δύσκολη βέπετε η επέμβαση σε τόσο εκτεταμένα στώματα του Λαού μας.  Όμως προσπαθούν ασταμάτητα.
    • Σε παλαιότερη επίσκεψή μου στο Άγιον Όρος μέλη του ΠΑΣΟΚ μου έλεγαν, ότι επιθυμούσαν να περάσουν όλα τα κτίσματα στο κράτος για να γίνουν … Ξενοδοχεία !  Και όταν τους ρώτησα ποιός θα τα διαχειρίζεται, μου απάντησαν «εμείς». Ήταν η εποχή του λεγόμενου σκανδάλου Πάχτα.
    • Έσβυσαν το θρήσκευμα από τις ταυτότητές μας (με εντολή δήθεν της ΕΕ !)
    • Ζητούν να μεταβιβάσουν την εκκλησιαστική περιουσία στο κράτος για να την …. διαχειριστούν με σύνεση (όπως όλα τα άλλα) αλλά ευτυχώς μέχρι στιγμής απέτυχαν.
    • Γι’ αυτό τελικά ανακάλυψαν τις αγοραπωλησίες λιμνών, τις οποίες προφανώς έκαναν με το αζημίωτο, όπως πάντα, μεθοδεύοντας την αγανάκτηση του Λαού, ώστε να συνεναίσει ευκολότερα στην κρατικοποίηση ολόκληρης της εκκλησιαστικής περιουσίας.  Σκοπεύουν να την διαχειριστούν με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο, όπως πρόσφατα έγινε με τις αγοραπωλησίες του Βατοπεδίου.
    • Έχοντας μεθοδεύσει προ καιρού το θέμα και μάλιστα διακομματικά, βρέθηκε η κατάλληλη ευκαιρία, ώστε επισημαίνοντας το νέο σκάνδαλο να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της εποχής, που μας βρισκει όπως πάντα απροετοίμαστους, να περιμένουμε τα φώτα από τους εταίρους μας.

Ας δούμε λοιπόν τα γεγονότα αντικειμενικά και όχι μέσα από αυτά που μας προσφέρουν ως μοναδικές αλήθειες.

  1. Γεγονός είναι ότι η Εκκλησία μας έχει μια τεράστια περιουσία.
  2. Γεγονός είναι ότι η Εκκλησία μας διατήρησε και επαύξησε την περιουσία αυτή σε μεγάλο βάθος χρόνου.  Αφού οι ίδιοι οι επικρίνοντες μιλούν για φιρμάνια από το Βυζάντιο και την Τουρκοκρατία.  Γνωρίζετε και άλλα περιουσιακά στοιχεία του  κράτους μας με τέτοια διαχρονικότητα;  Όχι, γιατί όλα τα έχουν μοιραστεί ή κατασπαταλήσει.  Έτσι θα γίνει και όταν αναλάβει το κράτος την εκκλησιαστική περιουσία.  Οι «αρμόδιοι» ήδη ακονίζουν τα μαχαιροπήρουνα για το φαγοπότι.
  3. Γεγονός είναι ότι η Εκκλησία μας χρειάζεται κάποιους δραστήριους και ικανούς διαχειριστές αυτής της περιουσίας, για να την διατηρήσει και να την αυξήσει.  Τι έπρεπε να κάνει;  Να την αφήσει να βαλτώσει ως «Βαλτοπέδιο»;  Υπάρχει κάτι το αξιόμεμφτο σε αυτή την προσπάθεια διαχείρησης και επαύξησης;  Ο καθένας θα το ζητούσε από έναν διαχειριστή της περιουσίας του.  Εξαιρείται το Ελληνικό κράτος, που τοποθετεί εγκάθετους κομματικούς προέδρους με σκοπό την κακοδιαχείριση, πάντοτε υπέρ κάποιας τσέπης.
  4. Ο καπάτσος λοιπόν διαχειριστής ανακάλυψε ότι μπορεί να παρακάμψει τις γνωστές αγκυλώσεις της Ελληνικής πραγματικότητας (γιατί άραγε διατηρούνται ανέπαφες παρ’ όλη τη ζημιά που κάνουν στις επιχειρησεις, τις επενδύσεις και την γενική κατακραυγή;) και να λειτουργήσει ακόμα πιο προσοδοφόρα αν πλησιάσει τους κρατούντες.  Λογικό δεν είναι και αυτό;  Μήπως αυτό δεν κάνει και ο κάθε επιχειρηματίας προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά του; Δεν είναι το λάδωμα των αρμοδίων Ελληνική καθημερινότητα, όπου ο καθένας χρησιμοποιεί όσα μέσα έχει;  Άλλος τα χρήματα (δεν ξεχάσαμε τα πάμπερς του παρελθόντως, αν βέβαια υπήρχαν) άλλος τα κότερα, ο καλόγερος τη θρησκεία, αλλά πάντα παράλληλα με τη μίζα.  Γιατί τελικά πρέπει από όλα αυτά τα «εργαλεία» να αναδύεται και το οικονομικό κέρδος των αρμοδίων.  Με μόνα τα κότερα και τη θρησκεία δεν γίνεται δουλειά.  Ως εδώ λοιπόν όλα καλά.

Τώρα αρχίζουν τα ερωτηματικά που μας οδηγούν στα σκάνδαλα:

    • Ποιός από όλους χρηματίστηκε; Αποκλείται από τα παραπάνω να μην χρηματίστηκε κανείς.  Χρηματίστηκαν μόνο κάποιοι πολιτικοί;  Κάποιοι πολιτικοί και μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι;  Αυτοί και ο ίδιος ο μοναχός;
    • Πόσο ψηλά πάει ο χρηματισμός;  Διότι αν σε μια επιχείρηση υπήρχαν ενδείξεις  ότι κάποιος υφιστάμενος χρηματιζόταν, θα είχε πάει σπίτι του από την πρώτη μέρα.  Εκτός και αν έδινε και στον προϊστάμενό  του  μερίδιο ή αν ενεργούσε με εντολή του. Όντως όπως θα θυμόμαστε και στο σκάνδαλο του Βατοπέδιου ο ύποπτος στηριζόταν με απόγνωση για ένα μεγάλο διάστημα από τους κυβερνώντες, παρά την πανελλήνια κατακραυγή, ακόμα και από τους βουλευτές της ίδιας παράταξης.
    • Από ποιους άραγε εισπράχτηκαν οι μίζες; Κάτι ακούσαμε στην TV για κάποια 9 εκατομμύρια. Έτσι δεν είναι;
    • Ποιοί λοιπόν τα έχουν πάρει και που βρίσκονται τα χρήματα;  Το ερώτημα αυτό ισχύει για όλα τα σκάνδαλα των τελευταίων ετών που ξεζούμισαν τον Έλληνα και έβαλαν σε ξένες τσέπες τα λεφτά μας.
    • Γιατί δεν οδηγούνται στη Δικαιοσύνη όσοι υπέγραψαν έστω και μόνο το συμβόλαιο για το 108 % (!!) της λίμνης;  Μήπως για να μη μας πουν ποιοί τα έπιασαν;

1ο Συπέρασμα :   Το σκάνδαλο δεν είναι το τι έγινε, αλλά το πως μεθοδεύτηκε.  Αφού λοιπόν τα ονόματα της μεθόδευσης είναι γνωστά, ας επιληφθεί εδώ και τώρα η Δικαιωσύνη αυτόνομα και χωρίς επεμβάσεις.  Και όταν κάποιοι  μπουν φυλακή θα κελαϊδήσουν.  Μήπως αυτό φοβώμαστε;  Η πρωτοφανής απαγόρευση στους βουλευτές του τότε Κυβερνώντος κόμματος να πάνε στη Βουλή (!!) τη στιγμή της ψηφοφορίας ενισχύει την άποψη αυτή.  Άλλωστε οι τότε και οι πρόσφατες παραιτήσεις δύο εκάστοτε εισαγγελέων καταδεικνύουν την ύπαρξη παρεμβάσεων και θέτουν υπό αμφισβήτηση  την ακεραιότητα του δημοκρατικού μας συστήματος;

Δεν είναι αστείο που παραμονές Χριστουγέννων θυμήθηκαν να φυλακίσουν τον Ηγούμενο Εβραίμ;   Ότι ενώ θα τον φυλάκιζαν, ουσιαστικά του προσέφεραν φρουρό να τον φυλάει και μόνο όταν έγινε σούσουρο τον μετέφεραν στον Κορυδαλλό; Και γιατί τον φυλάκισαν;  Μήπως θα έφευγε ή μήπως θα ξαναπουλούσε λίμνες; Μάλλον εντυπώσεις ήθελαν να δημιουργήσουν για να αποπροσανατολίσουν τον Λαό από τα ουσιαστικά προβλήματα.  Άλλωστε τελικά θα αθωωθεί και θα το δείτε.

Πρόταση επί όλων αυτών:  Ας ξεχάσουμε τα δρακόντεια μέτρα που εξαγγέλλονται και τις μετατροπές των αδικημάτων σε κακούργημα.  Το έχουμε επισημάνει και παλαιότερα, ότι ο χειρότερος φασισμός είναι οι δρακόντειες ποινές, όταν παράλληλα δεν τηρούνται οι νόμοι για όλους.  Έτσι τσακίζουμε τον ενοχλητικό και αφήνουμε στο απυρόβλητο τον «δικό» μας, διατηρώντας παράλληλα και ένα παραθυράκι για μελλοντική κλήτευση, αν ο υπόλογος δεν μείνει εσαεί πειθήνιο όργανο μας.

Και ας μην ξαναασχοληθούμε με την παραγραφή των ποινικών ευθυνών των πολιτικών μας.  Δεν μας ενδιαφέρει η ποινή τους. Είναι πολύ πιο απλό και αποτελεσματικό νομίζω να φυλακιστούν άμεσα οι ύποπτοι, μέχρις ότου ή επιστρέψουν τα χρήματα ή μας πουν ποιος τα έχει. Αν κάνουν ένα από τα δύο, να ελευθερώνονται αμέσως χωρίς καμία ποινή.  Όσο όμως δεν επιστρέφουν τα χρήματα να παραμένουν στη ψειρού.  Έτσι και τα λεφτά θα γυρίσουν πίσω και οι πραγματικοί κάτοχοί τους θα ξεσκεπαστούν στο πι και φι.

2ο Συμπέρασμα :  Ηθικά επιλήψιμη δεν είναι η ύπαρξη εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά η χρήση των κερδών από αυτή.  Ας καθορίσει λοιπόν οι Πατέρες της Εκκλησίας, το Κράτος και οι Κυβερνήσεις μας, το ποσοστό από τα κέρδη που θέλουν να διανέμει η Εκκλησία στους μη έχοντες και κατέχοντες, αντί να μην την φορολογεί, αλλά να θέλει να βάλει χέρι στην περιουσία της, με την πασίγνωστη κατάληξη.

Γιατί είναι στραβό το κλί(ή)μα λόγω της προκατασκευασμένης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, να μην μας το φάνε και οι γάϊδαροι !  Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί !

……  προσδοκώ ανάσταση συνειδήσεων και ζωή του μέλλοντος αιώνος,  Αμήν.

Λίνος  Κουντουράς

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*