Η χρονιά που πέρασε.

11 Φεβ 2024 από

Η Χρονιά που πέρασε.

Ελάχιστοι άνθρωποι μας ενημερώνουν σωστά και αντικειμενικά στα ΜΜΕ.    Τυχαίο ;   Σίγουρα όχι.  Απλά τα ΜΜΕ που πληρώνονται και καθοδηγούνται από τους γνωστούς λεφτάδες (κακή τους ώρα !) ακολουθούν πιστά τις εντολές των ισχυρών.  Έτσι οι υπόλοιπες ουσιαστικότερες συνήθως πληροφορίες απλά αποσιωπώνται, ώστε ο Λαός να έχει μόνο τις πληροφορίες που εκείνοι επιθυμούν, για να μην τους κρίνει, αλλά μόνο να τους επευφημεί. 

Προ ημερών έπεσε ένα αεροπλάνο και σκοτώθηκε στα καλά καθούμενα ένα παλικάρι, ίκαρος της πολεμικής μας αεροπορίας, ο επισμηναγός Κωστέας.   Θα … διερευνηθούν τα αίτια είπαν οι αρμόδιοι.  Θα !!!   Αλλά αν μάθουμε ποτέ τίποτα να μου γράψετε, λέω εγώ.  Και το λέω αυτό επειδή η μαρτυρία ενός ανθρώπου που τυχαία κοίταζε το αεροπλάνο την στιγμή του συμβάντος δεν φαίνεται να συγκίνησε κανέναν υπεύθυνο (ανεύθυνο μάλλον, ως συνήθως !)  του συμβάντος.

Διότι ο χριστιανός είπε ότι εκεί που πετούσε το αεροπλάνο, έγινε ξαφνικά μια έκρηξη και αποκόπηκαν τεμάχια της ατράκτου.  Αυτό θα έπρεπε να σημάνει συναγερμό σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες μας και να συλληφθούν άμεσα όλοι οι σχετικοί με την συντήρηση και την λειτουργία των εξοπλισμών μας.  Όλοι, από οικονομικούς, μέχρι τεχνικούς και να μην δουν άσπρη μέρα μέχρις ότου ενημερωθούν οι πάντες για το πώς μπορεί να έχει συμβεί μία τέτοια έκρηξη !   Αυτό είναι το πρέπον και όχι οι σαχλαμάρες όπως το να τρέχουν πρωθυπουργός και υπουργοί στις εκκλησίες για να δείξουν (κατόπιν εορτής όπως πάντα) στον Λαό, τον οποίο αυτοί θεωρούν χαζό και ανόητο, την δήθεν συμπαράστασή τους στο δυστύχημα.  Κι ας έγινε αυτό από δικές τους αβλεψίες !

Αυτά όλα μοιάζουν να είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που υπάρχουν για να διατηρηθεί κάποιος στην εξουσία.  Άλλος ένας τρόπος και μάλιστα πολύ αποτελεσματικός, είναι να προωθείται ως αντιπολίτευση κάποιος καθόλου δυναμικός, αλλά βολικός και ελισσόμενος, ώστε να δείχνει μεν δραστήριος, χωρίς όμως να ενοχλεί τους κρατούντες.  Μήπως τα παραπάνω σας θυμίζουν κάποιον σημερινό ηγέτη Κόμματος της Αντιπολίτευσης ;  Δεν λέω πάντως τίποτα παραπάνω εγώ.  Απλώς ερώτησα.  Μην μπλέξω κι όλας χωρίς να το θέλω !!

Διότι αν ρωτήσετε κάποιους γνωστούς σας, γιατί ψήφισαν και πάλι την υπάρχουσα Κυβέρνηση, θα σας απαντήσουν :  Και ποιόν να ψήφιζα ;  Αφού δεν υπάρχει κάποια σοβαρή και πολλά υποσχόμενη εναλλακτική δυνατότητα, με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ενεργειών !  Τυχαίο που τόσο πολλοί σκέφτονται πλέον έτσι ;  Μάλλον όχι !

Γιατί θυμάμαι πριν από χρόνια, κάποιους άλλους Ευρωπαίους, που λειτούργησαν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά από ότι εμείς σήμερα.  Τότε, ως Αντιπολίτευση της Πορτογαλίας εκείνοι, είχαν ετοιμάσει και δημοσιεύσει όλα τα νομοθετήματα που θα έφερναν προς ψήφιση στη Βουλή τους αν αναλάμβαναν την εξουσία.  Ο κόσμος το αναγνώρισε ως σωστή ενέργεια, τους ψήφισε και εκείνοι ως πρώτη τους κίνηση μόλις ανέλαβαν την εξουσία, ψήφισαν στη Βουλή τους τους συγκεκριμένους νόμους.  Αναρωτιέμαι γιατί δεν κάνουμε και εμείς κάτι τέτοιο.

Αναρωτιέμαι και για κάτι ακόμα που διάβασα την μέρα που αντικαθεστωτικοί χτύπησαν και σκότωσαν με μια φωτοβολίδα έναν νεαρό αστυνομικό.  Απ’ ότι διαβάσαμε, είχαν μπει στο γήπεδο κουβαλώντας ναυτικές φωτοβολίδες μεγάλου βεληνεκούς, κροτίδες, ρόπαλα και σιδηροδοκούς !!  Με όλα δε αυτά μπήκαν ανενόχλητοι και ανεξέλεγκτοι στο γήπεδο, παρά τους ενδελεχείς ελέγχους που μας έλεγαν ότι γίνονταν.  Υπήρχαν μάλιστα στην πύλη και άτομα γνωστά στην αστυνομία, τα οποία καθοδηγούσαν και εφοδίαζαν τους εισερχόμενους με όλον  αυτό τον εξοπλισμό.  Ωραίο Κράτος δεν έχουμε ;

Μαθαίνουμε άλλωστε από τις ΗΠΑ πως να λειτουργούμε σωστά ως ΝΑΤΟική συμμαχία.  Από τους Αμερικάνους δηλαδή, που έβαλαν βέτο στο ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.  Αμ πώς  !   Ας σκοτωθούν και μερικές χιλιάδες γυναικόπαιδα !  Αυτά θα σκεφτούνε τώρα.  Πάνω απ’ όλα προέχει το οικονομικό κέρδος των ΗΠΑ.  Ο ανθρωπισμός πολύ αργότερα και σε δεύτερη μοίρα. Έτσι δεν είναι ; 

Δεν μας φτάνουν όμως όλα αυτά τα γελοία, μαθαίνουμε και το τι γίνονται με τη ΔΕΗ, η οποία ανακάλυψε το πράσινο, το κίτρινο το μπλε ή το πορτοκαλί τιμολόγιο, για να μας αποτρελάνει.  Οπότε ένα μόνο  κατάλαβα, ότι πρέπει να ξαναγυρίσει η ΔΕΗ στο Κράτος, αφού κανείς μας πιά δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει.  Αμερικανιές του κ..λ..υ  δηλαδή. Με το συμπάθιο, αλλά φτάνει πιά.  Δεν θα κάνουμε συνεχώς όποια βλακεία μας λέει η ΕΟΚ ή όπως αλλιώς σήμερα την λέμε !!

Γι’ αυτό Κύριε Μητσοτάκη, αντί να κόβετε βασιλόπιτες και να ασχολείστε με το δυστύχημα (το δράμα καλύτερα) των Τεμπών, δεν τελειώνετε με το δημοσιονομικό μας έλλειμμα, που έφτασε τα χρέη μας σε απίστευτα ύψη ή με τη ΔΕΗ, που σε λίγο θα μας την κάνετε εξίσου Τέμπη, Θεός φυλάξει;  Γιατί κάπου υπάρχει και το αμάν πιά.

Σχετικά άρθρα

Ετικέτες

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*