Κύριε Δήμαρχε Φ/Χ

3 Δεκ 2015 από

WP_20150518_001Νέα Φιλαδέλφεια 1.12.2015
Κύριε Δήμαρχε,

Ξέρουμε τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν στο Δήμο μας, όπως και σε όλους τους Δήμους, λόγω της τραγελαφικής πολιτικής κατάστασης της Χώρας.
Όμως πολλά πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα και τώρα, ιδιαίτερα για πολλά στραβά κι ανάποδα, για την βελτίωση των οποίων δεν απαιτούνται χρήματα, αλλά μόνο η καλή θέληση.
Θα σας αναφέρω στη συνέχεια μερικά, που ως δημότης απαιτώ να γίνουν, αφού η εύρυθμη καθημερινότητά μας, θα έπρεπε να είναι, πέραν της οικονομικής διαχείρισης, ο μοναδικός σκοπός ύπαρξης της Δημοτικής Αρχής.
1.Εδώ και ένα νομίζω χρόνο, χάσκουν οι τρύπες στις καινούργιες κολόνες των τρόλεϊ, στην Πίνδου, αναγκάζοντας τους πεζούς να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα για να τις παρακάμψουν. Πιέστε λοιπόν με δική σας σοβαρή επέμβαση την αρμόδια υπηρεσία να τις καλύψει άμεσα, εντός μιάς εβδομάδος. Έχετε την δύναμη για κάτι τέτοιο, αν το κάνετε σωστά, γιατί λοιπόν το αφήνετε να χρονίζει; [Φωτ. 1 και 2]

WP_20151027_027WP_20151027_028

2.Πέραν των χαντακιών εξακολουθούν να υπάρχουν και οι παλιές κολόνες δίπλα στις νέες.

Και αυτές πρέπει να πιέσετε να απομακρυνθούν σε ελάχιστο χρόνο. Δεν φτάνει που τα πεζοδρόμια, με τα δέντρα, τους φανοστάτες, τις κολόνες, τους κάδους και πολλά άλλα τέτοια, είναι κατάλληλα μόνο για ακροβάτες, πρέπει να δυσχεραίνουν και οι άχρηστες κολόνες την διέλευση;
3.Σας είχα επισημάνει και παλαιότερα ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε τοποθετήσει πλαστικά κολονάκια σε κεντρικά σημεία πχ της Πλατείας Πατριάρχου, για να μην παρκάρουν – δήθεν – τα αυτοκίνητα και εμποδίζουν την κυκλοφορία. Αν και άλλος είναι νομίζω ο λόγος που αυτά τα κολονάκια (όπως οι φανοστάτες, τα σιντριβάνια και τα κάγκελα) έχουν γεμίσει την Αθήνα. Γεγονός πάντως είναι ότι με την τοποθέτησή τους, όχι μόνο δεν διευκόλυναν την κυκλοφορία, αλλά την δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο, αφού τα αυτοκίνητα εξακολουθούν να στέκονται στα επίμαχα σημεία, όμως τώρα δίπλα στα κολονάκια, ώστε να χάνονται άλλα 80 εκατοστά από το ελεύθερο οδόστρωμα.  Άλλωστε μετά από λίγο τα ακριβοπληρωμένα κολονάκια τσαλαπατιούνται από τα αυτοκίνητα και χαρακτηρίζουν για άλλη μια φορά το οργανωτικό χάος της Ελλάδας.  Σε ορισμένα σημεία αναρωτιέται κανείς σε τι αποσκοπούν, όπως στη φωτογραφία 6 όπου μοναδικός σκοπός τους φαίνεται να είναι η εξασφάλιση πως μόνο ένα μικρό αυτοκίνητο θα χωράει, ώστε να εξασφαλίζεται το μόνιμο parking του ενδιαφερόμενου. Βγάλτε τα λοιπόν να τελειώνουμε και ας τα αδικοπληρώσαμε, όπως και πολλά άλλα. Όσο για τα κολονάκια μπροστά από το Πρώην Πολυκλαδικό ΜΚ, τι να πω;  Σε καμία άλλη χώρα δεν αντικαθίστανται τα σήματα τροχαίας (πχ απαγορεύεται η στάθμευση ή η στάση) από κολονάκια. Ελληνική πρωτοπορία και σε αυτό.

4.Επεσήμανα πριν από την εκλογή σας στον Δήμο και στον αρμόδιο ηλεκτρολόγο (που μετά ήρθε να με βρει) ότι λείπουν τα καλύμματα στις κολόνες του Δημοτικού ηλεκτροφωτισμού ή έχουν πέσει κάτω, αφήνοντας ανοικτά την πρόσβαση στα καλώδια. Ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι ζητάει κλειδαρίτσες και δεν του τις εγκρίνουν (κόστος περί τα 2,5 € η μία). Παρά ταύτα ευαισθητοποιήθηκε και στήριξε πρόχειρα ορισμένα καλύμματα με μονωτική ταινία. Μια πρόχειρη λύση, αφού οι ταινίες με τις βροχές ήδη έχουν φύγει. Επαναλαμβάνω λοιπόν αυτό που του είπα τότε: Πως σε περίπτωση που θα πάθει κάτι ένα παιδάκι, θα συντονιστώ με τους γονείς του και θα σας τραβήξουμε όλους προσωπικά στα δικαστήρια ως υπόλογους, γιατί δεν μπορεί τα 30 ή 100 € να αξίζουν περισσότερο από τη ζωή ενός παιδιού.
5. Χρόνια τώρα και ενώ στα περισσότερα σημεία της Εθνικής Οδού έχουν τοποθετηθεί ηχοπετάσματα, σε μερικά ελάχιστα η Δημοτική Αρχή κωφεύει και αφήνει τους περίοικους στην κόλαση του απάνθρωπου θορύβου της Εθνικής. Δεν φτάνει που το Κράτος πίστευε, ότι για εργατικές οικογένειες η όχληση από το θόρυβο επιτρέπεται και αποφάσισε πως 5 μέτρα από το οδόστρωμα αρκούν, όσο δεν πρόκειται για λεφτάδες της Πολιτείας ή της Κηφισιάς. Τώρα εμείς συνεχίζουμε το μαρτύριο και τους αφήνουμε χωρίς την κάποια προστασία από τα ηχοπετάσματα. Φανταζόμαστε το γιατί, αλλά είναι ντροπή μεγάλη για τις περασμένες Δημοτικές Αρχές, αλλά και την σημερινή, δική σας, να διαιωνίζεται το ζήτημα αυτό.
6. Ένα άλλο θέμα είναι οι δύο γραμμές του Τρόλεϊ. Γιατί δεν πηγαίνει και το 3 μέχρι το τέρμα του 6, αφού στις αλλαγές βάρδιας, ούτως ή άλλως εκεί καταλήγουν όλα. Για μερικές μόνο στάσεις επιπλέον τόση ταλαιπωρία του κοινού είναι απαράδεκτη, ιδιαίτερα τώρα που η έλλειψη ανταλλακτικών και η περικοπή προσωπικού και οδηγών έχει αραιώσει τα δρομολόγια. Αλλά και με την υπάρχουσα κατάσταση θα μπορούσε να επέλθει βελτίωση, αν αντί να είναι συχνότερα τα δρομολόγια του 3 και αραιότερα αυτά του 6, γινόταν το αντίθετο. Αυτό είναι και λογικότερο, επειδή το 3 κινείται σε ολόκληρη τη διαδρομή του (Δεκελείας, Πατησίων, Βασ. Σοφίας κλπ) παράλληλα με πάμπολλα άλλα λεωφορεία και τρόλεϊ, προς την ίδια κατεύθυνση. Αν λοιπόν αυξανόταν σημαντικά η συχνότητα του 6, θα υπήρχε μεγαλύτερη διευκόλυνση.
7. Θα αναφερθώ τελειώνοντας και στο κλειστό, εδώ και 1,5 χρόνο, «καφενείο» του πρώην Δήμου Χαλκηδόνας. Όντως το κτίσμα είναι μια αρχιτεκτονική παραφωνία. Όμως γιατί δεν το διαθέτει ο Δήμος Φ-Χ σε έναν επιχειρηματία, για να το ανακατασκευάσει, σε σύμφωνο γνώμη με τον Δήμο, και να το λειτουργήσει στη συνέχεια για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (πχ 16 μήνες) χωρίς να πληρώνει ενοίκιο. Άλλωστε τόσο καιρό που είναι κλειστό και πάλι δεν εισπράττει ο Δήμος δεκάρα. Που είναι λοιπόν το πρόβλημα;

Κύριε Δήμαρχε φροντίστε λοιπόν για τα παραπάνω. Ούτε χρόνος πολύς απαιτείται για να διευθετηθούν (στον ιδιωτικό τομέα όπου εργαζόμουν επί 38 χρόνια, θα γίνονταν όλα σε δυο – τρεις μέρες) ούτε χρήματα. Μόνο καλή θέληση και οργανωτικό πνεύμα απαιτούνται.

Με εκτίμηση,
Λίνος Κουντουράς

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*