75 χρόνια ΕΔΙΠΤ

1 Φεβ 2014 από

clip_image00875 χρόνια ΕΔΙΠΤ

Η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) πραγματοποίησε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια ύπαρξής της.

Η εκδήλωση έγινε στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου και παρευρέθηκαν  πολλοί εκπρόσωποι των κομμάτων, Υπουργοί, Βουλευτές, Γεν. Γραμματείς, Διοικητές Οργανισμών, πολλές προσωπικότητες της πνευματικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου, εκπρόσωποι των οργανώσεων Τύπου κ.ά.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Καλύβας μίλησε για τη μακρόχρονη πορεία της Ένωσης και τα άπειρα προβλήματα που αποδυναμώνουν σήμερα τον Περιοδικό Τύπο, με 17 % μειωμένη διαφήμιση για το 2013, μείωση των εντύπων από 42,5 εκατομμύρια αντίτυπα, προ κρίσης, στα μόλις 8,5 εκατομμύρια σήμερα, με 350 % αύξηση των ΕΛΤΑ και με ένα κούρεμα 1,5 δις από τα αποθεματικά του Ασφαλιστικού μας Ταμείου.

Η  Ακαδημαϊκός και πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κα Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη αναφέρθηκε στη συμβολή του Περιοδικού Τύπου στον πολιτισμό και την ανάπτυξη. Στην ομιλία της η κα Μπενάκη επεσήμανε το εφήμερο των ημερησίων εφημερίδων, σε αντίθεση με τα περιοδικά, που μένουν στα χέρια του αναγνώστη για περισσότερο χρόνο και αναφέρθηκε στο ότι οι ειδήσεις του Περιοδικού Τύπου είναι πιο κατασταλαγμένες από ότι στις εφημερίδες, λόγω του χρονικού διαστήματος από έκδοση σε έκδοση.  Επεσήμανε επίσης τις σημερινές μεγάλες αλλαγές στην δημοσιογραφία με την διόγκωση της ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

KOU_55koutroumanosvasilios85

Η κα Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος της απένειμε το σχετικό Δίπλωμα Τιμής και απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Κυβερνήσεως.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκε η αρχαιότερη εφημερίδα της Ελλάδος «ΣΙΦΝΟΣ», η οποία ιδρύθηκε το 1880 και έκτοτε εκδίδεται ανελλιπώς.

Η κα Ουρανία Καλογήρου, ιδιοκτήτρια σήμερα της εφημερίδας, στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία της, αναφέρθηκε στις διάφορες συγκυρίες και τις δυσκολίες που συνάντησε το έντυπο στα 134 χρόνια ύπαρξής του, στις διώξεις που είχε υποστεί ο πρώτος ιδιοκτήτης κ. Νικόλαος Καμπάνης, τον οποίο στρατολόγησαν στα 40 χρόνια του εκ νέου, αλλά και ο έτερος ιδιοκτήτης, ο κ. Καλογήρου, που και αυτός υπηρέτησε στρατιώτης για 9 ολόκληρα χρόνια.  Η κα Καλογήρου με την ομιλία της μετέδωσε μια ατμόσφαιρα αισιοδοξίας σε όλους όσους  αγωνίζονται στη δύσκολη εποχή επιβίωσης του περιοδικού τύπου.

Η κα Ουρανία Καλογήρου

Η κα Ουρανία Καλογήρου

Το Αργυρό Μετάλλιο της Ένωσης απένειμε στην κα Ουρανία Καλογήρου ο Γεν. Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος.

Ακολούθησε δεξίωση που έδωσε την ευκαιρία για συναντήσεις γνωστών και φίλων, σύσφιξη σχέσεων και ανταλλαγή απόψεων.

Λίνος Κουντουράς, μέλος Δ/Σ  ΕΔΙΠΤ

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*