ΕΡΤ – Βυθίζονται και οι φελλοί;

21 Ιούν 2013 από

Αποφασίζομεν και διατάσομεν

Αποφασίζομεν και διατάσομεν

ΕΡΤ – Βυθίζονται και οι φελλοί;

Ελάχιστοι από εμάς ξέρουν πόσους ακριβώς σταθμούς TV και Ραδιοφώνου λειτουργούσε η ΕΡΤ.  Ούτε βέβαια αυτοί που προσπαθούν να χειραφετήσουν την κοινή γνώμη, μας το λένε, αλλά απλά συγκρίνουν το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ και τον αριθμό των εργαζομένων σε αυτήν, με Εΰρωπαϊκούς σταθμούς, που με ένα (1) μόνο κανάλι απασχολούν κάπως λιγότερα άτομα. Το ψέμα πάει σύννεφο. Ας θυμηθούμε λοιπόν τι μας προσέφερε η ΕΡΤ;

Τηλεόραση:  ΕΤ1, ΕΤ2, ΕΤ3,ΝΕΤ, ΒΟΥΛΗ, ΕΡΤ HD, ERT WORLD, Θεσσαλονίκης, Αιγαίου, Κρήτης, BBC, DeutscheWelle, TV5, RIK. (Ίσως και κάποια άλλα που δεν ξέρω).

Ραδιόφωνο:  ΕΡΑ1, ΕΡΑ2, ΕΡΑ3, ΝΕΤ, Kosmos, ΕΡΑ Σπορ, Φιλία, Πέμπτο Πρόγραμμα-Φωνή της Ελλάδας, τρεις σταθμούς με έδρα τη Θεσσαλονίκη και 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα.

Διατηρούσε επιπλέον, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, μια Χορωδία, το έντυπο «Ραδιοτηλεόραση», την ιστοσελίδα www.ert.gr  και το ψηφιακό αρχείο archives.ert.gr..

Σε 2.656 ανερχόταν το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΡΤ, που απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Είχε κόστος μισθοδοσίας 92 εκατ. Ευρώ, με το σύνολο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού για το 2013 να φτάνει τα 205,4 εκατ. ευρώ. Το ανταποδοτικό τέλος, που εισπράττει η δημόσια τηλεόραση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, κυμαίνεται στα 290 εκατ. ευρώ ετησίως, ώστε φέτος, από ότι μάθαμε, η λειτουργία της να είναι  κερδοφόρα.

Γιατί το απέκρυψαν λοιπόν διάφοροι Ελληνάρες Πολιτικοί και Καναλάρχες, ενώ αντιθέτως τόνιζαν ότι δεν είχε μεγάλη ακροαματικότητα; Όμως η ποιότητα των Καναλιών της ΕΡΤ βελτιώνονταν συνεχώς και φέτος τα Κανάλια της αποτελούσαν την καλύτερη ή μάλλον την μοναδική επιλογή για όποιον δεν άντεχε τα Τούρκικα και τους αμέτρητους σκοτωμούς των απαράδεκτων πολιτιστικών σκουπιδιών των ΗΠΑ.

Με τέτοια προγράμματα θα αυξήσουν την ακροαματικότητα της νέας «Κρατικής Τηλεόρασης» οι Ικέτες που θα την αναλάβουν;  Πώς θα ανεβεί το πολιτιστικό και μορφωτικό επίπεδο της Ελληνικής νεολαίας, αν δεν τους δώσουμε εναλλακτικές εκπομπές, που θα αγαπήσουν σιγά – σιγά.

Μήπως δεν είναι επιθυμητό να βλέπουμε Ελληνική μουσική, αντίστοιχη με του Παπαδόπουλου κάθε Σάββατο και με του RIK;

Οι παραπάνω ιθύνοντες βέβαια έστελναν τα παιδιά τους στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (ακόμα και οι ΚΚΕ-δες) για να αποκτήσουν την αμερικανική συνείδηση της παγκοσμιοποίησης και αυτό και μόνο εξηγεί πολλά.

Τώρα όλες οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της ΕΡΤ μεταβιβάζονται στο υπουργείο Οικονομικών, οπότε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει με την ανικανότητα που διακρίνει την εγκάθετη δημόσια διοίκηση.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ, ανακοινώθηκε από το συγκεκριμένο Υπουργείο αργά τη νύχτα,  όπως άλλωστε συνηθίζεται [Γερμανικό ρητό: «Τη νύχτα γίνεται ο τεμπέλης προκομμένος],  λέγοντας ότι «είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών για τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.» και σε 2 ώρες έκλεισαν όλοι οι σταθμοί, με διακόπτη που ακούσαμε ότι βρίσκεται στη Γερμανία. Αντιθέτως η επιβεβλημένη τώρα από το ΣτΕ, επαναλειτουργία της καθυστερεί μέρες πολλές και θα καθυστερήσει ακόμα. Τόσο σύννομα και συνταγματικά ενεργούν οι Ικέτες. Το ερώτημα, πώς μπορεί ένας Υπουργός να κλείνει απλά μία ΑΕ, δεν έχει απαντηθεί ακόμα.

Οι μεγάλοι αγώνες ή τα μεγάλα γεγονότα, των οποίων τα δικαιώματα μετάδοσης είχε η ΕΡΤ, εκχωρούνταν δωρεάν στα ιδιωτικά κανάλια, με αποφάσεις εγκάθετων.  Τώρα πλέον, όταν θα γίνει η νέα κρατική TV,  ΘΑ … εκχωρούνται με αποφάσεις των ιδίων  στους  ιδιωτικούς σταθμούς με τίμημα υπέρ του Δημοσίου.  Έτσι είπε το «αρμόδιο» Υπουργείο Οικονομικών. Ίδωμεν !

Τέλος με επιστολή του το Υπουργείο Οικονομικών φοβερίζει:  Αντιμέτωποι με κυρώσεις οι σταθμοί που αναμεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ.  Δημοκρατικές και απόλυτα συνταγματικές διαδικασίες. Αποφασίζομεν και διατάσομεν. (Γιατί μου θυμίζει Κορυδαλλό αυτή η φράση;).

Δεν ξέχασαν όμως την δωρεάν (φυσικά) κάλυψη των δραστηριοτήτων των κομμάτων Το κόστος θα το αναλάβει επίσης το Υπ. Οικονομικών, που θα παρέχει στα κόμματα και τη δυνατότητα δωρεάν επιλογής ιδιωτικού συνεργείου.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η νέα δημόσια τηλεόραση θα ανοίξει το συντομότερο δυνατό, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει καθυστέρηση, καθώς στόχος έχουν «να είναι απολύτως έτοιμη ενόψει της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.», που αρχίζει τον Ιανουάριο του 2014. Τέλος, η Θεία Λειτουργία θα μεταδίδεται από το (κλειστό τώρα) Κανάλι της Βουλής.

Μάλλον τα ‘χουν θαλασσώσει, όπως το συνηθίζουν. Αν βέβαια έδιωχναν, με τις ίδιες συνοπτικές διαδικασίες, όσους έχουν προσληφθεί με «εισήγηση» πολιτικών μας», θα έληγαν και οι ατασθαλίες και τα υπερβολικά κόστη και θα επιτελείτο εντός ωρών η δήθεν επιθυμητή εξυγίανση και η τριμερής κυβερνητική συνεργασία δεν θα βυθιζόταν. 

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*