Αυτοκίνητα που απογοήτευσαν.

10 Ιαν 2015 από

SPERRFRISTMO 10.02.14 18 Uhr / 2014 / Mercedes GLAΑυτοκίνητα που απογοήτευσαν.

Ο φίλος Νίκος Ντουμάνης με ενημέρωσε για ένα άρθρο στο SPIEGEL ONLINE, ελεύθερη μετάφραση του οποίου δημοσιεύουμε σήμερα.

Σε άρθρο του SPIEGEL ONLINE αναφέρθηκαν τα 4 αυτοκίνητα του 2014 που απογοήτευσαν. Επιλέχτηκαν μέσα από αμέτρητα νέα οχήματα που μπήκαν στην αγορά, όπως τονίζεται στο άρθρο αυτό.
SPERRFRIST DO 10.10.13 / 2013 / BMW i3

BMW i3: Λάθος σχεδιασμός. Άρθρο του Tom Grünweg

Το ήθελαν ως το iPhone μεταξύ των αυτοκινήτων, αλλά δεν πέτυχε εντελώς η ιδέα αυτή. Πάντως η BMW πούλησε 2130 αυτοκίνητα στους 11 πρώτους μήνες του 2014.
Στοιχεία του i3 που προδιαθέτουν αρνητικά είναι η υψηλή τιμή, η υποδομή του αμαξώματος και η περιορισμένη αυτονομία (ακτίνα δράσης).
Η εξωτερική μορφή του είναι συζητήσιμη, όμως το στενό αμάξωμα είναι απλά άσχημο, στενό στους εσωτερικούς χώρους και με πόρτες απαράδεκτες. Δεν καταλαβαίνει κανείς γιατί πρέπει, προκειμένου να κατεβεί ο πίσω συνεπιβάτης, να ανοίγει η πίσω πόρτα, μόνο αφού ο οδηγός λύσει τη ζώνη του και ανοίξει την δική του πόρτα. Όμως ένα σημαντικό μειονέκτημα για τον πελάτη αποτελεί η κατασκευή του αμαξώματος από ανθρακονήματα, που δεν του προσφέρει τίποτα.
Γενικά ο αρθογράφος πιστεύει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν μέλλον, όσο οι κατασκευαστές προσφέρουν φτηνότερα και καλύτερα υβριδικά αυτοκίνητα. Τελικά όμως το BMW i3 θεωρείται μια πλήρης αποτυχία, επειδή το εργοστάσιο ξόδεψε ένα τεράστιο ποσό για ένα αυτοκίνητο που καταντάει τιμωρία για όποιον πιστεύει στην πρόοδο.

—————————————————————————————

2014 / smart fortwo

Daimler Smart Fortwo: Σχόλιο του Sören Harder
Φαρδύτερο δεν σημαίνει και καλύτερο, ούτε το μπροστινό του μου αρέσει.

Το νέο Smart Fortwo έχει πολλά καλά, όπως το μικρό μήκος (2,69 μ), το ότι λόγω της συνεργασίας με τη Renault θα γίνει και κάπως πιο προσιτό οικονομικά, και το ότι έχει κερδίσει σε προσωπικότητα, βλέποντάς το από εμπρός. Αντιθέτως στο προφίλ του δεν του ταιριάζει καθόλου, ώστε να μου στερεί τα λόγια, σε αντίθεση με το τετραθέσιο, στο οποίο ταιριάζει περισσότερο. Πέραν αυτού τα πολύ μεγάλα πίσω φανάρια ενοχλούν και περιορίζουν το άνοιγμα του πορτ-μπαγκάζ. Περί γούστου βέβαια ουδείς λόγος και όλα συζητούνται, αλλά ως προς τη χρηστικότητα δεν χωράει συζήτηση.
Επίσης ο θετικός σχεδιασμός αυτού του διθέσιου αυτοκινήτου πόλης, δεν βελτιώνεται με το να γίνεται συνεχώς φαρδύτερο (κατά 10 εκατοστά τώρα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο). Θα ήταν θετικότερο αν το νέο Smart δεν προσφέρονταν ως κλασικό βενζινοκίνητο, αλλά ως αποκλειστικά ηλεκτρικό, αφού, όσο κανένα άλλο, είναι το καταλληλότερο όχημα για την κίνηση στην πόλη. Παρά ταύτα η αναμενόμενη τρίτη γενιά του ηλεκτρικού Smart δεν θα υπάρξει πριν το 2016.
————————————————————————–
2014 / Mini One

Mini One: Ένα ανιαρό σούπερ ηρωικό Mini ή σε όλα περισσότερο του δέοντος. . Σχόλιο του Jürgen Pander

Το 2001 ήρθε στην αγορά το πρώτο Mini κάτω από την ομπρέλα της BMW. Ήταν τότε απαραίτητο να εκσυγχρονιστεί το αυτοκίνητο αυτό, ο βασικός σχεδιασμός του οποίου είχε γίνει το 1959. Τώρα, 13 χρόνια αργότερα θα έπρεπε να επαναπροσδιοριστεί μέσα στην γενικότερη ομάδα των μικρών αυτοκινήτων.
Αντ’ αυτού η Τρίτη γενιά του κινείται σε ένα δρόμο Lifestyle, καθορισμένο από το Marketing και απομακρύνεται ολοένα περισσότερο από το ιδιοφυές αρχικό μοντέλο, που ήταν χαριτωμένα απλό, ανθεκτικό, πρωτότυπο και σε μέγιστο βαθμό χρηστικό.
Η νέα έκδοσή του που διαφημίζεται ως “The New Original”, τίποτα από όλα αυτά δεν προσφέρει.
Ως προς τους χώρους, τη χρηστικότητα, την άνεση, και την ασφάλεια, παραμένει ένα κοινό μικρό αυτοκίνητο, ενώ με μια υπερβολική ιπποδύναμη (231 PS) στην ακριβή έκδοση γίνεται μια προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας (Image) του.
Λείπει όμως από το αυτοκίνητο και την μάρκα η μοναδικότητα των ιδεών στην κατασκευή του, όπως υπήρξε τότε. Πολύ αμφίβολο το αν θα σκεφτεί κάποιος σε αυτή την κατεύθυνση, αφού για την BMW, θεωρείται ως ένας σούπερ ήρωας, με κάποιο διψήφιο αριθμό αύξησης των πωλήσεών του, οπότε δεν υπάρχει λόγος οποιασδήποτε αλλαγής νοοτροπίας.
—————————————————————————————

SPERRFRISTMO 10.02.14 18 Uhr / 2014 / Mercedes GLA
Daimler. Mercedes GLA. Απόγονος χωρίς στυλ. Του Christoph Stockburger
Όλα τα είχανε, το GLA μόνο έλλειπε στην Mercedes.

Ενώ οι ανταγωνιστές γιόρταζαν τις επιτυχίες τους με τα Kompakt-SUV, το Q3 ή το X1 των Audi και BMW, ενώ σε μία χαμηλότερη οικονομική κλάση η VW ανέβαζε τις πωλήσεις με το Tiguan, η Daimler δεν είχε άλλο αντίστοιχο όχημα να προσφέρει, πέραν του GLA για να κλείσει το κενό στα μοντέλα της. Η λογική αυτή κίνηση της διοίκησης έχει όμως μια κωμική χροιά, αφού έρχεται πολύ αργά και αποτελεί μια οπισθοδρόμηση. Όταν πρωτοείδα αυτό το A-Klasse αυτοκίνητο στο δρόμο, αναρωτήθηκα γιατί άραγε να μοιάζει τόσο φουσκωμένο και ανυψωμένο και τότε θυθμήθηκα ότι είναι το GLA. Υπήρχε ήδη άλλωστε ένα αυτοκίνητο του τύπου A-Klasse όπου καθόσουνα ψηλά. Δύο μοντέλα που τα χαρακτήριζε ένας εντελώς βαρετός σχεδιασμός. Εδώ λοιπόν βρέθηκε και πάλι η Mercedes με το GLA.
Και αυτό είναι ακόμα πιο εκνευριστικό, δεδομένου ότι η Daimler έχει στο πρόγραμμά της το GLK, ένα πετυχημένο πιο ταιριαστό SUV- μοντέλο, με το οποίο βρισκόταν ήδη σε καλύτερη θέση από τον ανταγωνισμό των Audi και BMW.

Αυτά λοιπόν γράφτηκαν στο SPIEGEL ONLINE

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*