Προσοχή με τα κουτιά.

15 Ιούλ 2015 από

WP_20150715_0Σ1Προσοχή με τα κουτιά.

Όλα τα καλά μας έρχονται από τις ΗΠΑ. Ειδικότερα τα τεχνολογικά. Και ακόμα πιο μαζικά μας έρχονται, όσοι νεωτερισμοί αφήνουν κέρδη, αφού το κέρδος με κάθε μέσον είναι ο Θεός της Δυτικής Οικονομίας.
Κάποιος έκανε λοιπόν μία εφεύρεση, που εξοικονομούσε κόστος, με τη χρησιμοποίηση αντί των μπουκαλιών, αλουμινένια κουτιά αναψυκτικών και από τότε επί δεκαετίες αγοράζουμε μια Coca Cola, μια μπύρα ή όποιο άλλο ποτό στα κουτιά αυτά.
Για να τα ανοίξουμε τραβάμε το σχετικό κρικάκι και το κλείστρο εισχωρεί στο ποτό μας, ενώ πολλοί από εμάς, συνήθως όλα τα παιδιά, βάζουμε το κουτί στο στόμα μας και πίνουμε από αυτό χωρίς ποτήρι.
Οι γονείς και ιδιαίτερα οι μητέρες, που κυνηγάνε τα παιδιά τους για να μην πιάσουν τίποτα με λερωμένα χέρια, δεν σκέπτονται πως τα κουτιά φυλάγονται σε αποθήκες σαν των φωτογραφιών, συχνά και πολύ πιο βρώμικες, όπου τη νύχτα και τα Σαββατοκύριακα κυκλοφορούν ανεμπόδιστα ποντίκια, που ενδέχεται να μολύνουν τα κουτιά με τα ούρα ή τις ακαθαρσίες τους.
Έτσι είναι θέμα τύχης, το ποιος άτυχος θα πιεί από ένα τέτοιο λερωμένο κουτί συνέπεια να αρρωστήσει άσχημα.
WP_20150706_Σ02      WP_20150706_003

 

 

 

 

 

 

 

 

Πολλές εταιρείες βέβαια που σέβονται τον εαυτό τους και τους πελάτες τους καλύπτουν τα κουτιά με διαφανές πλαστικό. Όμως δεν είναι βέβαιο αν αυτό ακολουθείται πάντα και αν ο ενδιάμεσος πωλητής δεν τα ανοίγει πουλώντας τα μεμονωμένα.
Αν αλλάξει ο σχεδιασμός, ώστε τα κουτιά να είναι όπως στην φωτογραφία με τίτλο «το σωστό κουτί», όχι μόνο δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος από το κλείστρο που εισχωρεί στο ποτό, αλλά με αρκετά μακρύ το επάνω μέρος του κουτιού, θα μπορεί κανείς να πιεί από αυτό χωρίς κίνδυνο και μάλιστα πιο άνετα, σαν από ποτήρι.
bg_0Η σκέψη αυτή δεν φαίνεται να συγκινεί τις εταιρείες, προφανώς λόγω κάπως αυξημένου κόστους. Όπως είπαμε το κέρδος πάνω από όλα, και ας πίνουν τα παιδιά μας ποντικοκούρ@δ@ ή άλλες βρωμιές. Όσο για την Ευρώπη των Λαών, που επιτηρεί με μεγάλη σχολαστικότητα την αναγραφή της ημερομηνίας λήξης, ακόμα και όπου ποτέ παλιά δεν χρειαζόταν, για να … προστατέψει την υγεία των καταναλωτών, σε αυτό το θέμα κωφεύει. Είναι μεγάλα τα συμφέροντα βλέπετε και αυτά μετρούν περισσότερο κάθε ηθικής, όπως μάθαμε πρόσφατα μέσα από την οικονομική κρίση της Ελλάδας.

 

basoukos-4       images

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*