Περίεργα sτο Salon d’ Auto.

28 Μαρ 2016 από

WP_20160309_054Τα περίεργα του Σαλονιού Γενεύης.

 

Εκτός των πολλών σπορ αυτοκινήτων, των πολλών νέων παρουσιάσεων, των πανάκριβων μοντέλων και των σπορ διθέσιων οχημάτων, υπήρχαν και κάποια περίεργα ή αξιοπρόσεκτα εκθέματα, που παρουσιάζουμε παρακάτω.

 

 

WP_20160309_084

 

Ένας τροχός που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα ελαστικά των αυτοκινήτων.  Και γιατί όχι;  Πολλές νέες εξελίξεις άρχισαν έτσι σχεδόν απαρατήρητες.

 

 

 

DSC03470

DSC03467

 

 

isetta 3

Συχνά η τεχνολογία επιστρέφει.  Αυτό το όχημα θυμίζει κάτι σε πολύ μεγάλους, για τους οποίους ήταν το όχημα των φοιτητικών μας χρόνων.  Το BMW Isetta, που ποιος το θυμάται σήμερα πια. Γιαυτό και κάποιες φωτογραφίες του παλιού και του νέου.  Το νέο σηματοδοτεί και την νέα τάση που ξεκίνησε από την Google για μικρά, στρογγυλά αυτοκινητάκια χωρίς οδηγό, αλλά και χωρίς τιμόνι, που θα σε πηγαίνουν με ασφάλεια όπου θέλεις, αρκεί να δηλώσεις στο Computer τους που θέλεις να πας.  Ηλεκτροκίνητα τα οχήματα της Google (δεν γινόταν φυσικά αλλιώς), αλλά και αυτό το … , όπως και πολλά άλλα μικρά.

 

 

WP_20160309_107Θηρία και τέρατα καμωμένα από παλιά μεταλλικά εξαρτήματα. Εντυπωσίαζε το μέγεθός τους και ο τεράστιος κόπος που απαιτείται για τέτοια κατασκευάσματα.  Ανάλογες φυσικά και … οι τιμές.  Μη ρωτάτε πόσες χιλιάδες € το καθένα !

 

 

 

WP_20160309_116

Τα τρίτροχα που ο υπογράφων αρέσκεται να θεωρεί ως καλή λύση, προκαλώντας διαμαρτυρίες, δεν έλειψαν ούτε σε αυτό το Σαλόνι και μάλιστα θηριώδη με επιδόσεις ζηλευτές.  Ίσως τα δούμε κάποτε και αυτά σε μεγάλο αριθμό στους δρόμους μας.

 

 

 

DSC03402

Ένα διαφορετικό Πορτ-μπαγκάζ που δεν χρειάζεται να σκύψεις για να σπρώξεις μέσα πράγματα, αλλά μόνο να τα σηκώσεις. Λίγο ψηλά βέβαια, αλλά η τεχνολογία προχωράει και ίσως σε επόμενη έκδοση δεν θα χρειάζεται ούτε και αυτό.

 

 

 

 

WP_20160309_024

Ο κινητήρας του Bugatti μοιάζει με εργοστάσιο.  Πόσο να καίει άραγε στα 100 με τέτοιο βάρος κινητήρα-κιβωτίου συν το αμάξωμα.  Για πολύ γεμάτες τσέπες, άσε το κόστος  αγοράς που πλησιάζει τον προϋπολογισμό μας.

 

 

 

 

WP_20160309_039

 

Και νέα μοντέλα Rolls Royce  για … φτωχούς τραπεζίτες, που ανυπομονούν να φτάσουν οι συντάξεις μας στα 200 € το μήνα, για να αγοράσουν μια – δυό από το bonus που θα πάρουν για την επιτυχή διαπραγμάτευση.

 

 

WP_20160309_012

 

Είδαμε και νέου τύπου ελατήρια-αμορτισέρ για βελτιωμένες αναρτήσεις.  Έχουμε και εμείς στην Ελλάδα εφευρέτες πολύ καλών ευρεσιτεχνιών σαν αυτές, αλλά σε εμάς δεν τους εγκρίνει εδώ και χρόνια η γραφειοκρατία μας την έναρξη της παραγωγής τους.  Ίσως σε καμιά δεκαριά χρόνια να τελειώσουν οι διαδικασίες και να εγκριθεί η μαζική κατασκευή τους, όταν θα θεωρούνται πλέον αντίκες.

Λ.Κ.

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*