Ανάκτορα αλλού και εδώ

13 Δεκ 2016 από

Ανάκτορα αλλού και εδώ

Διατηρημένα σε άριστη κατάσταση, τα διάφορα Ανάκτορα πρώην Βασιλέων αποτελούν σήμερα ιστορικά και εθνικά μνημεία πολιτισμού και τεχνοτροπίας των λαών.

Οι επισκέπτες και οι τουρίστες εισρέουν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο για να τα δούν και έτσι τα κράτη κερδίζουν χρήματα.  Πολλά χρήματα, αφού παράλληλα με το … τσουχτερό εισιτήριο οι επισκέπτες καταναλώνουν σε αναμνηστικά, σε εστιατόρια, καφετέριες κλπ, βελτιώνοντας την οικονομία της εκάστοτε χώρας.

Μέχρι και μουσείο αεροπλάνων φιλοξενείται σε ένα από αυτά, σε άλλα γίνονται πανηγύρια στα προαύλια, ενώ ακόμα και εκδηλώσεις γάμων λαμβάνουν χώρα σε μερικά από αυτά, με σημαντικό τίμημα για τους ενδιαφερόμενους.

Όμως η απόλαυση που προσφέρεται είναι σημαντική και οι επισκέπτες μένουν ευχαριστημένοι, λένε ότι άξιζε η επίσκεψη και διηγούνται σε φίλους ή γνωστούς ότι έζησαν, δημιουργώντας έτσι νέους ενδιαφερόμενους.

Σε εμάς, προκειμένου να δείξουν κάποιοι ανεγκέφαλοι ότι δεν είναι βασιλόφρονες, άλλαξαν ονομασίες δρόμων και άλλαξαν χρήσεις στα δικά μας ανάκτορα, ενώ άφησαν να λεηλατηθεί και να ρημάξει το Ανάκτορο του Τατοΐου.   Και τώρα, αφού χάθηκαν τα πάντα, τρέχουν οι αρμόδιοι να σώσουν, εκ των υστέρων ως συνήθως την επελθούσα καταστροφή.

Αναρωτιέμαι κατά πόσο εμείς, που φέραμε στην Ευρώπη τον πολιτισμό, όπως μας αρέσει να περηφανευόμαστε,  διαφέρουμε από αυτούς του ISIS, που κατέστρεψαν όλα τα μνημεία του πολιτισμού τους για να … εκδικηθούν τους δυτικούς εχθρούς τους.  Έναν πολιτισμό των προγόνων τους χιλιάδων ετών.

Συνημμένες φωτογραφίες από μερικά Ανάκτορα γειτόνων μας και μερικές από το Ανάκτορο Τατοΐου.  Είμαστε άξιοι της τύχης μας ακόμα και σε αυτά. 

Related Images:

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*