Ελλάδα 2016

15 Δεκ 2016 από

Ελλάδα 2016

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν λέγοντας τι λειτουργεί, αφού αυτό είναι πιο απλό και μετά να απαριθμήσουμε το τι δεν λειτουργεί εδώ σε εμάς.

ΤΙ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

Η κομπίνα, η αναξιοκρατία, το λάδωμα, το μέσον, η προώθηση των ξένων  συμφερόντων.

ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

Στην Ελλάδα του 2010 δεν λειτουργεί πλέον τίποτα άλλο.

ΥΓΕΙΑ.

  • Ήδη μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού των Ελλήνων είναι ανασφάλιστοι.
  • Οι οικοδόμοι χωρίς 100 μεροκάματα δεν έχουν περίθαλψη.
  •  Φτάσαμε στο σημείο να κόβονται πόδια των διαβητικών μας από έλλειψη των συνηθισμένων φαρμάκων, και το σχόλιο του αρμόδιου μέλους της Κυβέρνησης ήταν:  «Δεν είναι σημαντικό, αφού αργά ή γρήγορα, σε κάποια χρόνια, θα τους έκοβαν το πόδι».
  • Τουλάχιστον 4.000 άτομα πέθαναν από ενδονοσοκομειακές μολύνσεις, αφού μικρόβια – δολοφόνοι κυκλοφορούν εκεί λόγω έλλειψης υλικών αποστείρωσης και μη ύπαρξης του απαιτούμενου αριθμού καθαριστριών.  Περιμένεις μήνες για να νοσηλευτείς και όταν τελικά σε δεχθούν κολλάς το μικρόβιο και πεθαίνεις.  Τυχαίες εξελίξεις που … βολεύουν αφού όπως είπε η Λαγκάρντ εμείς οι Έλληνες ζούμε περισσότερο από όσο αυτή θα νόμιζε !  

ΑΝΕΡΓΙΑ

  • Δεν καταγράφονται όσοι άνεργοι είναι άνω των 50 ετών, ούτε όσοι νεαροί απόφοιτοι πανεπιστημίων δεν δήλωσαν επισήμως ότι ψάχνουν για δουλειά, αλλά ούτε και αυτοί που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Πατρίδα για να δουλέψουν στο εξωτερικό πληρώνοντας φόρους εκεί !
  • Όπως προκύπτει από στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) η ανεργία στην Ελλάδα ανέρχεται στο 24 %, με το συνολικό αριθμό των ανέργων να διαμορφώνεται στα 1.124.541 άτομα. Οι εργαζόμενοι αποτελούν το 38,6 % του πληθυσμού μας, από αυτούς κάποιο 40 %  είναι άνεργοι, ενώ  πολλοί είναι αυτοί που λόγω ηλικίας ή λόγω του ότι δεν εργάστηκαν ποτέ, δεν συγκαταλέγονται στους άνεργους.  Αν τώρα προσθέσετε και τους 430.000 νέους που ξενιτεύτηκαν τότε οι άνεργοι ξεπερνούν τους 1.554.541.

ΑΓΟΡΑ

  • Τα περίπτερα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, άλλα πάλι αναβαθμίζονται με κατασκευές κάποιου κολλητού, ο οποίος βρήκε προφανώς το απαιτούμενο βύσμα για να τα οικονομήσει.
  • Στη συζήτηση για το αν θα «επιτραπεί» να ανοίγουν τα εμπορικά και κάποιες Κυριακές, υπήρξαν μεγάλες δυσκολίες, επειδή το απαγορεύει η νομοθεσία και λόγω αντιρρήσεων των Συνδικα-ληστών.  Άραγε βάσει ποιάς νομοθεσίας τα κινέζικα μαγαζιά είναι ανοικτά κάθε Κυριακή και γιατί δεν επεμβαίνουν σε αυτό οι αρμόδιοι και οι Συνδικα-ληστές;
  • Με δική τους ευθύνη οι τράπεζες γέμισαν  ʺκόκκινα δάνειαʺ , μετά τους χαρίσαμε δις για αναπληρώσουν όσα τους έλειπαν (ανακεφαλαιοποίηση το είπαν για να θολώσουν τα νερά) και τέλος δέσμευσαν τις καταθέσεις μας  για να μπορούν να τις κουρέψουν (δηλαδή να τις κλέψουν) με τελικό όμως αποτέλεσμα να φύγουν σημαντικά  κεφάλαια στο εξωτερικό.  Εκεί απέβλεπαν άραγε ή όντως είναι τόσο χαζοί; 

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

  • Οι ξένοι και οι κυβερνώντες απαιτούν αυξημένη παραγωγικότητα, όμως για κάθε προσωπική σου δουλειά πρέπει να πας δυο και τρείς φορές στις υπηρεσίες και να χάνεις κάθε φορά ένα πρωινό από τον χρόνο εργασίας σου.
  • Τα ΕΛΤΑ κατάντησαν τράπεζες. Πας για γραμματόσημο ή για ένα πακετάκι και περιμένεις μέχρι και 1,5 ώρες, αφού μπροστά σου υπάρχουν 27 άλλοι και βάλε, πολλοί από τους οποίους εισπράττουν συντάξεις, πληρώνουν λογαριασμούς, διαπραγματεύονται δόσεις δανείων και διάφορα τέτοια, ενώ παράλληλα  πουλούν τα ΕΛΤΑ (?) και βιβλία, αναμνηστικά, ακόμα και το ξυστό.
  • Αναμονη Το ίδιο περίμενε και στην Εθνική Τράπεζα. Ο συνηθισμένος χρόνος αναμονής είναι  50 λεπτά και περισσότερο.
  • Δεν λέγεται το τι ζητούν από τον πολίτη για το κάθε τι.  Πολύ πριν τα Capital Controls θέλησα να στείλω κάποια ελάχιστα χρήματα στο εξωτερικό για κάποια βιβλία που ήθελα να μου στείλουν.  Δείτε τι μου ζήταγε η τράπεζα για να τα στείλει έξω (και λογαριασμό ΟΤΕ, το έγραψαν επιπλέον).
  • Οι συγκοινωνίες βρίσκονται σε κακό χάλι. Από 366 Τρόλεϊ κυκλοφορούν λόγω έλλειψης προσωπικού μόνο 160. Παρόμοια και με τα λεωφορεία.  Έτσι η συχνότητα διέλευσης του τρόλεϊ ή του λεωφορείου συχνά υπερβαίνει τη μισή ώρα. Μέτρησαν οι αρμόδιοι πόσες ώρες παραγωγικής εργασίας χάνονται έτσι, περιμένοντας το λεωφορείο ή το τρόλεϊ;
  • Μην αντέχοντας να περιμένουν στις στάσεις, χρησιμοποιούν πολλοί το ΙΧ, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα καθημερινά μποτιλιαρίσματα, να καθυστερούν οι  εργαζόμενοι, να δαπανώνται αμέτρητες ώρες εργασίας και να αυξάνεται σημαντικά η κατανάλωση βενζίνης, τα έξοδα του κράτους για αγορές πετρελαίου και η ατμοσφαιρική ρύπανση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  • Δυο εβδομάδες απεργία με δεμένα τα πλοία, με αποκλεισμένους μαθητές και οπωροκηπευτικά να σαπίζουν. Έτσι όμως αποδυναμώνει το κράτος την εγχώρια παραγωγή, ενώ θα μπορούσε να προβλέπει και να μην περιμένει να γίνει το κακό, για να διαπραγματευτεί και να υποχωρήσει αφού γίνει η ζημιά.. Με τέτοια χάλια και τέτοιους αποτελεσματικούς αρμόδιους θέλουμε πάντως επεν(γ)δυτές για να καταλάβουν και αυτοί τι εστί βερίκοκο (Ελληνικό).
  • Αφήσαμε να ληστευτεί και να ρημάζει το ανάκτορο του Τατοΐου, ενώ όλα τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, όχι μόνο συντηρούν τα δικά τους Βασιλικά Ανάκτορα, αλλά εισπράττουν τεράστια ποσά από τους τουρίστες που τα επισκέπτονται. Εμείς πληρώσαμε για το Ανάκτορο κάποια εκατομμύρια αποζημίωση στον Άνακτα και μετά το αφήσαμε να ληστευτεί και να καταρρεύσει.  Δεν βαριέστε, ʺΛεφτά υπάρχουνʺ.
  • Όσο για τις … εξαγωγές μας, αρκεί να διαβάσουμε όσα επισημαίνει ο οικονομολόγος γ.γ. ΕΠΑΜ κ. Καζάκης. Ότι δηλαδή το 30 % των εξαγωγών μας προέρχεται από λαθραίο πετρέλαιο (!!) και το 5 % από την εκποίηση του μηχανολογικού εξοπλισμού των εταιρειών μας που βάζουν λουκέτο (20.11.16).  Αγοράζουμε δηλαδή καινούργια λουκέτα για τις πόρτες των επιχειρήσεων που κλείνουν και ξεπουλάμε τους μεταχειρισμένους εξοπλισμούς τους. Καλή ιστορία νομίζω !
  • Παίρνουμε δεκάρες από τους συνταξιούχους και χαρίζουμε εκατοντάδες εκατομμύρια σε κόμματα και χρεώστες μας.

ΔΙΑΠΛΟΚΗ

  • Τα πολλά λεφτά του χρέους δόθηκαν με το αζημίωτο για δημόσιες προμήθειες σε μεσάζοντες και υπουργο-υπεύθυνους, ακούμε να λέγεται κάθε τόσο.  Και τώρα που απειλούμαστε από τους γείτονες, βρεθήκαμε χωρίς αξιόλογο εξοπλισμό, παρά τα τεράστια ποσά που δαπανήσαμε.  Αυτό γιατί  ως γνωστόν οι μεγαλύτερες μίζες δίνονται για τον χειρότερο εξοπλισμό. Έτσι βρισκόμαστε και πάλι σε μειονεκτική θέση, όπως φαίνεται και από το συνημμένο δημοσίευμα.
  • Στα κυκλώματα κάθε τόσο ακούμε και για εμπλεκόμενους αξιωματικούς της Αστυνομίας. Τι να κάνουν οι άνθρωποι, έχουν και οικογένειες να θρέψουν, κλέφτες θα γίνουν;
  • Πώς να βελτιωθεί όμως η κατάσταση, όταν εντοπίστηκε Διευθυντής Εφορίας να εκβιάζει φορολογούμενους, να τους αποσπά μίζες και να μειώνει αντίστοιχα πολλαπλά όσα θα έπρεπε να εισπράξει από αυτές το κράτος. Όμως ακόμα και για αυτόν, παρά το ότι έχει εισπράξει μίζες εκατοντάδων χιλιάδων €, δεν έχει αποφασιστεί το τι θα γίνει, δεδομένου ότι όλα ανακαλύφτηκαν … μετά τη  συνταξιοδότησή του.
  • Άλλος πάλι δημόσιος υπάλληλος, ταμίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που  εισέπραττε νοσήλια και επί 20 χρόνια δεν τα κατάθετε στο ταμείο του ιδρύματος, τη γλύτωνε με … επιπλήξεις (Εφ.τ.Συντ. 20.10.16).
  • Το πόθεν έσχες κατάντησε πόθεν αίσχος εδώ και χρόνια, αφού οι πολιτικοί μας απαντούν στο έσχες, αλλά ποτέ στο πόθεν !
  • Διαβάσαμε και για Δασάρχη που … τα έπιανε, αλλά αυτό το ακούγαμε χρόνια τώρα από φίλους και γνωστούς, ακόμα και από την εποχή που ήμουν παιδί.
  • Και τώρα έρχονται και πάλι οι παλιοί που μας χαντάκωσαν, να μας ξανασώσουν, άσε που φιλοδοξούν να σώσουν και ολόκληρη την ΕΕ.

 

 

 

 

 

 

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

  • Το λαθρεμπόριο τσιγάρων ανθεί, παρότι κάθε τόσο πιάνουν για τα μάτια και κάποιους ασήμαντους λαθροτσιγαράδες, αφού αρκεί μια βόλτα στο Κέντρο για να βρεις όσα λαθραία τσιγάρα θέλεις.

 

  • Τα ίδια και με τα ναρκωτικά, που είδαμε στην TV να διακινούνται από ημεδαπούς και αλλοδαπούς εμφανέστατα παντού. Πάλι συλλαμβάνονται κάποιοι διακινητές, ενώ οι αρχιμαφιόζοι ενημερώνονται εγκαίρως και εξαφανίζονται.
  • Οι ληστές μπαίνουν στα σπίτια και βασανίζουν απάνθρωπα υπερήλικες για να τους πάρουν τις ελάχιστες οικονομίες τους. Η αστυνομία εκ των υστέρων εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό, χωρίς αποτέλεσμα συνήθως. Εξαρθρώνονται βέβαια σπείρες, αλλά αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό της εγκληματικότητας, ενώ σπάνια συλλαμβάνονται και  οι εγκέφαλοι.
  • Αν τώρα αποφασίσεις να αντιμετωπίσεις τους οπλοφόρους ληστές με όπλο, έστω και πυροβολώντας στον αέρα, σε φυλακίζουν άμεσα.
  • Για τους κακούργους όμως ισχύουν άλλα. Σε αυτούς μουντζουρώνουν το πρόσωπο στην TV για να μην είναι αναγνωρίσιμοι. Αυτό λέγεται διασφάλιση προσωπικών δεδομένων και προφανώς ισχύει μόνο για κακοποιούς. 
  • Διαφορετικά ισχύουν για τους νομοταγείς πολίτες. Για αυτούς δεν ισχύουν τα Προσωπικά Δεδομένα και έτσι όλους τους δείχνει η TV χωρίς μουτζούρα στο πρόσωπο.  Πενθούντες, θύματα, πεινασμένους, νοικοκυρές, γυναίκες που βιάστηκαν, παιδιά, γονείς εμφανίζονται χωρίς αιδώ.  Μόνο τους κακοποιούς δεν δείχνουν, αφού προφανώς οι υπόλοιποι πολίτες δεν χρειάζεται να έχουν διασφαλισμένα τα προσωπικά τους δεδομένα, ακόμα και αν βρίσκονται στη χειρότερη στιγμή της ζωής τους.
  • Ακούω στο ραδιόφωνο αυτή τη στιγμή [15.12.16, 11,20 πμ, Real fm] ότι άφησαν ελεύθερο έναν Αλβανό δολοφόνο, που σκότωσε εδώ μια κοπέλα και άλλη μια στην Γερμανία. Έναν από αυτούς που δε;iχνoyν κρύβοντας τη φάτσα τους, για να προστατεύσουν τα Προσωπικά τους Δεδομένα και τώρα τον αποφυλάκισαν με νόμο του Υπουργού Παρασκευόπουλου.

Νομίζω ότι τα ‘χουν χάσει εντελώς, αλλά και εμείς που ανεχόμαστε όλα αυτά δεν πάμε πίσω ! 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*