Far west

28 Μαρ 2019 από

Φαρ ουέστ η Ελλάδα.

Λυπούμαι πολύ που χάθηκε ένας συνάνθρωπός μας.  Με κανέναν τρόπο δεν θα ήθελα να χάνεται μια ζωή.  Αναφέρομαι στον Ρομά, που με έναν φίλο του μπήκε για δεύτερη φορά στην αυλή του σπιτιού κάποιου συμπολίτη μας, για να κλέψει κότες ή ότι άλλο, κόβοντας τα σύρματα της περίφραξης. Ο ιδιοκτήτης μη έχοντας καμία άλλη δυνατότητα για να προστατευτεί, δεδομένου ότι δεν ήξερε σε τι απέβλεπαν οι εισβολείς, πήρε το κυνηγητικό του όπλο, πυροβόλησε και δυστυχώς σκότωσε τον ένα.  Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη για βαρύ κακούργημα, ο κόσμος όλος τον κατηγορεί που σκότωσε έναν τον άνθρωπο, ενώ μεγάλος αριθμός Ρομά, συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια διαμαρτυρόμενοι και με πρόθεση να τον λιντσάρουν.  Ναρκομανείς ήταν οι κλέφτες, είπαν γνωστοί του στην TV ως επιχείρημα για να κατανοήσουμε την πράξη τους.  Εγώ λοιπόν λέω στους αξιότιμους κυβερνώντες μας, αλλά και όσους νομίζουν ότι αφού ήταν ναρκομανείς έπρεπε να τους αφήσουν να κλέβουν, να μην μας λένε συνεχώς τι δεν επιτρέπεται να κάνουμε σε περιπτώσεις που κλέφτες, ληστές ή κακοποιοί μπαίνουν στα σπίτια μας και στις ιδιοκτησίες μας για να μας ληστέψουν.  Ας μας πουν επιτέλους τι πρέπει και τι επιτρέπεται να κάνουμε, λαμβάνοντας υπόψη τους τρία πράγματα:

  1. Ότι σε πολλές περιπτώσεις τέτοιοι ληστές έχουν βασανίσει απάνθρωπα, άτομα απροστάτευτα, όπως άμοιρες γυναίκες μεγάλης ηλικίας, καίγοντας με σίδερα σιδερώματος τα πρόσωπά τους και το σώμα τους.
  2. Ότι η αστυνομία, λόγω υποστελέχωσης, έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού σε οχήματα, ασυρμάτους και άλλα, όταν κληθεί εμφανίζεται συχνά μετά από μισή ή μία ώρα, αφού πλέον ο ληστής έχει φύγει.
  3. Ότι αυτοί που νομοθετούν και μας λένε τι δεν επιτρέπεται να κάνουμε, φυλάσσονται από δεκάδες αστυνομικούς, δίπλα τους και έξω από τα σπίτια τους, ώστε να μιλάνε εκ του ασφαλούς για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
  4. Ότι σε μία δική μας περίπτωση, όπου βρήκαμε το εξοχικό μας κατακλεμμένο και όλους τους χαλκοσωλήνες του σπιτιού κομμένους και κλεμμένους, η αστυνομία ήρθε 1,5 ώρα μετά και μας είπε :  “Ε ! Τι να κάνουμε !  Κάπως πρέπει να ζήσουν και  αυτοί”.
  5. Άλλωστε όταν μπουν στο σπίτι μας ληστές οπλοφορώντας, πώς θα ξέρουμε αν προτίθενται να μας πυροβολήσουν ή όχι ;  Μήπως πρέπει πρώτα να μας σκοτώσουν  και μετά να αμυνθούμε;

Ή μήπως τελικά ο ιδιοκτήτης που – κακώς όπως είπαμε – πυροβόλησε για να γλυτώσει από τους δύο εισβολείς, θα έπρεπε να είχε ξαπλώσει και να κάνει ότι κοιμάται, όπως μας συμβούλευσε αρμοδίως ο κ. Υπουργός μας ;

Ας μας πουν λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε και όχι τι να μην κάνουμε ή διαφορετικά ας αφήσουν το δικό τους σπίτι αφύλακτο (θα γλυτώσουμε έτσι και σημαντικά έξοδα) για να δουν τη γλύκα.  Γιατί αγαπητοί ιθύνοντες, το θέμα δεν είναι να μην φτάνει ο πολίτης στα άκρα για να προστατευτεί, αλλά το τι κάνετε εσείς για να μην βρεθεί σε αυτή τη δύσκολη θέση.  Και εδώ η μούγκα των πολιτικών είναι περίτρανη.  

Την ώρα που έγραφα αυτά (27.3.2019 το βράδυ) στην τηλεόραση έδειχναν μια νεαρή κοπέλα, την οποία  εκεί που περπατούσε, χτύπησαν δύο αλήτες στο κεφάλι, στα μούτρα και στο σώμα με γροθιές και της άρπαξαν την τσάντα.  Στη συνέχεια η TV  έδειξε ένα ΑΤΜ που διέλυσαν με δυναμίτη για να κλέψουν  τα χρήματα που περιείχε και μετά είπαν για επιχειρηματία τον οποίο περίμεναν στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου έμενε, δύο άτομα με μαύρες κουκούλες και μαχαίρια.  Τον κτύπησαν, τον απείλησαν με το μαχαίρι και του πήραν όλες τις εισπράξεις.  Αυτά σήμερα το απόγευμα.  Κατά τα άλλα όλα καλά. 

Δεν ξέρω βέβαια αν ο επιχειρηματίας έκανε ότι κοιμόταν την στιγμή που τον κτύπησαν, όπως συμβούλευσε ο κ. Υπουργός μας.  Αν δεν το έκανε, τότε φταίξιμό του.  Για αποτελεσματικότερη βέβαια προστασία μας θα έπρεπε ίσως ο κ. Υπουργός να καταθέσει νομοσχέδιο που να επιβάλει την τοποθέτηση ενός κρεβατιού στις εισόδους των πολυκατοικιών, προκειμένου να το χρησιμοποιούν όσοι αντιμετωπίζουν μπαίνοντας ληστές.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*