Τι θέλει η εταιρία ΔΝΤ & Cia Α.Ε.

21 Οκτ 2012 από

Η Μέρκελ, ήλθε, είδε, δεν έταξε και Πέταξε

Τι θέλει η εταιρία  ΔΝΤ & Cia  Α.Ε.

Μοιάζει με πολυεθνική επιχείρηση η … εταιρεία που μας εξαθλιώνει εδώ και 3 χρόνια. Η ΔΝΤ και Σια, που με λατινικούς χαρακτήρες γράφεται IMF & CIA ή ΔΝΤ & Cia.

Οι συνεργάτες της μας έχουν εξαθλιώσει ως πολίτες, μας έχουν εξευτελίσει ως Έθνος, διώχνουν τα παιδιά μας εκτός Ελλάδας, θέλουν να φύγουμε από τα νησάκια μας για να τα εποικίσουν άλλοι, να πουλήσουμε τις επιχειρήσεις μας για ένα κομμάτι ψωμί και να πεθαίνουν χωρίς φάρμακα γέροι και άστεγοι.

Η κα Μέρκελ λέει ότι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, όμως ήρθε δεν έταξε τίποτα και αναχώρησε, οι ενέργειές τους δημιουργούν ερωτηματικά.

Αλήθεια τι θα έκανε άραγε η εταιρεία ΔΝΤ & Cia αν ήθελε να επωφεληθεί από την κρίση της Ελλάδας;

Ας δούμε λοιπόν πως θα ενεργούσαν οι εντεταλμένοι της,  αν απέβλεπαν στην εκπλήρωση κάποιων συγκεκριμένων στόχων, που θα εξυπηρετούσαν δικά τους  συμφέροντα.

Αν ήθελαν… να χρεοκοπήσουμε θα εξουθένωναν την Αγορά και τις επιχειρήσεις μας, γιατί έτσι θα μειώνονταν συνεχώς τα έσοδα του κράτους και η χρεοκοπία θα ήταν αναπόφευκτη.

Αν ήθελαν… να μην υπάρχει ανταγωνισμός για τις Γερμανικές εξαγωγικές εταιρείες θα έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην αναπτυχθούν στην Ελλάδα εταιρείες με εξαγώγιμα προϊόντα.

Αν ήθελαν…να παράγουν οι ίδιοι στην Ελλάδα με χαμηλόμισθο προσωπικό, και όχι σε εξωτικές χώρες, όπως Ινδίες, Κίνα, Πακιστάν κλπ, θα μείωναν ριζικά τους μισθούς των Ελλήνων μέχρι του επιπέδου μη διαβίωσης.

Αν ήθελαν… να αποτελματώσουν τους μισθούς σε τέτοιο επίπεδο, θα έπρεπε να χαμηλώσουν ακόμα περισσότερο τις συντάξεις, αφού δεν γίνεται ο εργαζόμενος να έχει λιγότερα έσοδα από τον συνταξιούχο.

Αν ήθελαν…να μειώσουν τις συντάξεις θα υφάρπαζαν τα αποθεματικά των Ταμείων Συντάξεων και θα τα προωθούσαν ως αποπληρωμή τόκων στις Τράπεζες του εξωτερικού.

Αν ήθελαν… να αγοράζουν πάμφθηνα τα σπίτια μας στα νησιά και στις εξοχές, θα έπρεπε να είναι ασύμφορη ή και αδύνατη η διατήρησή τους από τους Έλληνες ιδιοκτήτες. Αυτό επιτυγχάνεται με μια εξουθενωτική φορολογία όλων των ακινήτων. Αν ήθελαν… το ίδιο και για τα παραθαλάσσια οικόπεδα και κτήματά μας θα τα φορολογούσαν και αυτά, ακόμα και αν δεν υπάρχει κτίσμα επάνω τους.

Αν ήθελαν… να εξαρτιόμαστε από τους ξένους, θα αποδυνάμωναν και την γεωργική μας παραγωγή, θα επέβαλαν την καταστροφή συγκεκριμένων γεωργικών προϊόντων,  επιτρέποντας να ζουν οι αγρότες μας από τις επιδοτήσεις.

Αν ήθελαν…να εξουθενώσουν οικονομικά τον Έλληνα, θα του υφάρπαζαν τις οικονομίες του μέσω του Χρηματιστηρίου, βοηθώντας την επιβίωση χρεοκοπημένων Τραπεζών

Αν ήθελαν…να δημιουργηθεί το τεράστιο εθνικό μας χρέος, θα υπερχρέωναν το κράτος με υπερτιμημένες αγορές του αιώνα,  άχρηστα οικοδομικά έργα και σπατάλες.

Αν ήθελαν…να καταρρεύσουν οι Τράπεζες από έλλειψη ρευστότητας, θα επέτρεπαν στις Τράπεζες να χορηγούν δάνεια σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κατά το αμερικάνικο σύστημα.

Αν ήθελαν…να έχουν κουτούς χαμηλόμισθους εργάτες, θα έδιωχναν τους μορφωμένους νέους μας εκτός Ελλάδας, και θα τους αντικαθιστούσαν με εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες.

Αν ήθελαν…να χαθεί η συνοχή της Εθνικής μας συνείδησης θα διαστρέβλωναν την ιστορία μας. Θα υποβάθμιζαν τις ιστορικές μας συμφορές και θα επέτρεπαν να σφετερίζονται γειτονικά κράτη τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα ιστορικά μας δεδομένα, όπως τους Μακεδόνες, την Έφεσο ή τον Όμηρο.

Αν ήθελαν…να προετοιμάσουν τον διαμελισμό της Ελλάδας, θα ενίσχυαν την άποψη ότι οι θρησκευτικές μειονότητες της Θράκης είναι Τούρκοι, ασχέτως αν παράλληλα χτίσουν Τζαμί στην Αθήνα ενισχύοντας την Ελληνοποίηση των εδώ Μωαμεθανών

Αν ήθελαν…να χαθεί ο συνδετικός κρίκος του Ελληνισμού της Ελλάδας και της διασποράς, θα αποδυνάμωναν την Ορθοδοξία και θα άφηναν τον Μωαμεθανισμό να συνδέει τους Έλληνες της Θράκης με την Τουρκία.

Αν ήθελαν…να υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την Ελληνική μας συνείδηση, θα χορηγούσαν και την Ελληνική υπηκοότητα στους παραπάνω μετανάστες, κερδίζοντας έτσι και επιπλέον ψηφοφόρους.

Αν ήθελαν…ανίκανους, αμόρφωτους και κουτούς υπηκόους, θα υποβάθμιζαν την παιδεία μας, θα προωθούσαν την αποστήθιση, θα ανέχονταν ανίκανους καθηγητές και θα διατηρούσαν τον θεσμό των φροντιστηρίων. Θα περιθωριοποιούσαν όποιον  φωτισμένο δάσκαλο εκπαιδεύει σκεπτόμενους Νεοέλληνες, για να παραμείνει ως  απώτερος στόχος η εισαγωγή σε ΑΕΙ για μια θέση στο Δημόσιο.

Αν ήθελαν…να υποβαθμιστούν και τα ΑΕΙ θα περιόριζαν τις ερευνητικές δραστηριότητες των Πανεπιστημίων, αποκόπτοντας κάθε οικονομικό πόρο.

Αν ήθελαν…να περιορίσουν τον Έλληνα επιχειρηματία, θα θεσμοθετούσαν  ατέλειωτες διαδικασίες αδειοδότησης και θα εμπόδιζαν κάθε προσπάθεια επιβίωσης της Ελληνικής καινοτομίας.

Αν ήθελαν…να μην υπάρξει οικονομική ανάκαμψη μέσω του ορυκτού μας πλούτου, δεν θα καθόριζαν ποτέ την Ελληνική ΑΟΖ και θα πουλούσαν τα μεταλλεία μας, πριν να ερευνηθεί η περιεκτικότητά τους, ώστε να κρατηθούν χαμηλά οι τιμές.

Αν ήθελαν…να εισπράξουν τα χρέη προς το Δημόσιο, θα ξεκινούσαν από αυτόν που χρωστάει τα περισσότερα και όχι από τους μικρούς οφειλέτες. Τυχαίο που κάνουν ακριβώς το αντίθετο;

Αν ήθελαν…να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, θα έπιαναν πρώτα τα βυτία που μπαινοβγαίνουν στα σύνορα με πλασματικές εξαγωγές καυσίμων και θα δήμευαν την περιουσία όποιας εταιρείας κρύβεται από πίσω. Αντίθετα συλλαμβάνουν τον γιό της ταβερνιάρισσας που δεν είχε στο τραπέζι του πελάτη απόδειξη και τον πάνε σιδηροδέσμιο στον ανακριτή ή κατάσχουν την άδεια κυκλοφορίας του φορτηγού στο οποίο εκτός του νόμιμου εμπορεύματος «εντοπίστηκαν» και 4 τυρόπιτες – φαγητό του οδηγού,  επιβάλλοντας πρόστιμο 8.000 €.

Αν ήθελαν…να πατάξουν την διαφθορά, θα ξεκινούσαν από κάποιους επίορκους

Εφοριακούς που εισπράττουν οι ίδιοι μίζες διαγράφοντας όσα έπρεπε να εισπράξει το Δημόσιο και δεν θα απέκρυπταν επί χρόνια, υπουργοί και αρμόδιοι, μια λίστα ενδεχομένως μαύρου χρήματος με καταθέτες σε Τράπεζες του εξωτερικού.

Αν ήθελαν…την οικονομική μας εξόντωση, θα κούρευαν τα ομόλογα των Ελλήνων αποταμιευτών, ενώ θα αποπλήρωναν στο ακέραιο τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής  Κεντρικής Τράπεζας και κάποιων κερδοσκόπων με έδρα εξωτικά νησιά.

Αν ήθελαν…να κερδίσει η Γερμανία από την Ελληνική κρίση περί τα 60 δις, θα έπαιρναν χαμηλότοκα δάνεια και θα μας τα χορηγούσαν με 20πλό επιτόκιο.

Αν ήθελαν…να  αυξάνεται συνεχώς το χρέος μας θα χορηγούσαν 230 δις στις Ελληνικές Τράπεζες, ποσό που αποτελεί το 100 % του αρχικού χρέους μας και δεν θα απαιτούσαν αντίστοιχες μετοχές για την τεράστια επιβάρυνση.

Αν ήθελαν…να μην παράγουμε τίποτα πια θα απαγόρευαν στα ναυπηγεία μας να επισκευάζουν ή να κατασκευάζουν εμπορικά πλοία, παρά μόνο στρατιωτικά και θα διατηρούσαν αυτή τη διάταξη ακόμα και σήμερα, παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες.

Αν ήθελαν…να μας εξαπατήσουν θα έλεγαν επί χρόνια ότι κάθε νέο δάνειο είναι απαραίτητο για πληρωμή μισθών και συντάξεων και ας διαψεύδεται ο ισχυρισμός τους κάθε φορά.

Αν ήθελαν…την εθνική μας εξόντωση, θα έφερναν με πλαστά (;;) στοιχεία την εταιρεία ΔΝΤ & Cia  για να μας καταστρέψει και θα επέτρεπαν στους καρχαρίες της κερδοσκοπίας να μας πιούν το αίμα, ψευδόμενοι κάθε φορά πως δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα, τη στιγμή που κάθε πακέτο μέτρων ελαττώνει τα έσοδα του κράτους,  επαυξάνει την ανάγκη νέου δανεισμού και συνεπώς νέων περικοπών.

Τα συμπεράσματα δικά σας, γιατί το αν πράγματι υπάρχουν τέτοιοι στόχοι, είναι κάτι που δεν   μπορεί να το γνωρίζω εγώ, οπότε ο κάθε αναγνώστης θα πρέπει να το σταθμίσει κατά την κρίση του.

Για να πετύχει εξάλλου η εταιρεία ΔΝΤ &  Cia αυτούς τους υποτιθέμενους στόχους θα χρειάζονταν να στρατολογήσει επίορκους Έλληνες πολιτικούς, που όμως δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.  Έτσι μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Με το κανό του ΓΑΠ δεν γλυτώνουμε από τους καρχαρίες της κερδοσκοπίας.

Ένα ερώτημα βέβαια είναι πως και δεν βλέπουμε τους καρχαρίες της κερδοσκοπίας που μας απειλούν, ενώ στην περίπτωση που θα υπήρχαν σε καίριες θέσεις της Δημοκρατίας μας τέτοιοι απαράδεκτοι Έλληνες, το βασικό ερώτημα είναι το κατά πόσο φταίνε αυτοί;  Όταν δηλαδή τα παιδιά μας οδηγούνται στη μετανάστευση και εμείς οι ίδιοι στη φτώχεια φταίνε οι ιθύνοντες, που είναι αυτοί που είναι; Ή μήπως μόνο εμείς που τους επιλέγουμε;

Λίνος Κουντουράς

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*