Charlie

18 Ιαν 2015 από

charlie400Charlie

Θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα με σαφήνεια: Σιχαίνομαι τους δολοφόνους και επιθυμώ την παραδειγματική τιμωρία τους. Είτε και αυτοί οι ίδιοι είναι θύματα, που τους έχουν φανατίσει εκ του ασφαλούς κουτοπόνηροι εκμεταλλευτές για προσωπικές τους φιλοδοξίες και συμφέροντα, είτε είναι ανεγκέφαλοι εγωιστές στρατιωτικοί, που υπακούουν τυφλά την κάθε ηγεσία, η οποία επικαλούμενη το καλό του κράτους, προωθεί τα συμφέροντα μερικών ολιγαρχών. Στρατιωτικών δηλαδή, που δεν διστάζουν να βασανίσουν ή να σκοτώσουν με κάθε απάνθρωπο τρόπο τον οποιονδήποτε τους υποδείξουν οι προϊστάμενοί τους.
Όμως ακόμα περισσότερο σιχαίνομαι αυτούς που δίνουν τις εντολές. Για μένα είναι αποβράσματα της κοινωνίας, η τιμωρία των οποίων πρέπει να είναι παραδειγματική και πολλαπλή αυτής των δολοφόνων, γιατί τους θεωρώ μαζικούς δολοφόνους.
charlie-hebdo-mourning-500x333Και όταν βλέπω τους αρχηγούς των κρατών, αλλά και τους πολύ περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους, που διαμαρτυρήθηκαν σε όλο τον κόσμο, για τα συμβάντα στο Παρίσι, αγανακτώ. Όχι για τις διαμαρτυρίες κατά αυτών που σκότωσαν αθώους συνανθρώπους μας. Εγώ μαζί τους διαμαρτύρομαι και θα διαμαρτύρομαι πάντα για κάθε άδικη δολοφονία, ακόμα και για όποια δίκαιη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την ζωή και θα έπρεπε ο κάθε πολιτισμένος και απολίτιστος άνθρωπος να την προστατεύει με κάθε τρόπο.
Όμως είμαι αγανακτισμένος για τον φαρισαϊσμό των κυβερνώντων και του κοσμάκη, που ποτέ δεν άρθρωσαν λέξη για τα μαζικά εγκλήματα των ιθυνόντων, όταν βομβάρδιζαν το Κόσσοβο με ραδιενεργές βόμβες, προκειμένου να το διασπάσουν σε αδύναμα μικρά κρατίδια. Εκεί δεν σκοτώθηκαν αθώοι άντρες, γυναίκες και παιδιά; Αγανακτώ για όλους αυτούς που σήκωσαν τις πινακίδες με τη λέξη Charlie, 18976689_ki4-limghandlerαλλά που χρόνια τώρα βλέπουν αδιαμαρτύρητα τους Ισραηλινούς να στέλνουν θανατηφόρες ρουκέτες στους Παλαιστίνιους και να σκοτώνουν ανήμπορα γυναικόπαιδα, που καθισμένα μπροστά σε ερείπια προσπαθούν να επιβιώσουν. Αγανακτώ για όσους δεν διαμαρτυρήθηκαν για την διάλυση του Ιράκ και τα άπειρα θύματα που ανεχόμαστε ακόμα και σήμερα, με μοναδικό σκοπό την υφαρπαγή των πετρελαίων του, υπέρ κάποιων ιδιωτικών συμφερόντων.
Και στο Αφγανιστάν, αντί να προωθήσουμε την δημοκρατικοποίηση και την ισότητα ανδρών – γυναικών, τους χαρίσαμε άπειρους σκοτωμούς και προωθήσαμε, θέλοντας ή μη θέλοντας, τα ναρκωτικά και την βία.
Πριν από έναν περίπου χρόνο η Γερμανική εφημερίδα Nürtinger-Wendiger Zeitung, σε άρθρο της, από 25.11.2013, με τίτλο «Επίθεση στον βηματοδότη», έγραψε ότι οι ΗΠΑ, σκοτώνουν όσους θεωρούν επικίνδυνους για τα συμφέροντά τους, χωρίς να προηγείται σύλληψη ή δίκη, με απλή εντολή του εκάστοτε Προέδρου τους. Έτσι ο Ομπάμα μέχρι το 2013 έδωσε εντολή για δολοφονία 239ανθρώπων συνολικά, ενώ ο Μπους για 5 φορές λιγότερους (“μόνο” 44).
9122b5ade1be435589f9584602ab271c_LΣε αυτές τις περιπτώσεις οι υπηρεσίες των ΗΠΑ ενεργούν άμεσα και με κάθε μέσο. Στο μακρινό Ιράκ, με τηλεκατευθυνόμενα, μέσα από γραφεία στην Αμερική, αεροπλάνα Drohne, πνίγοντας ακόμα και με μαξιλάρια ανθρώπους σε Ξενοδοχεία, αλλά και με επέμβαση σε βηματοδότες ή στα νοσοκομεία, με επεμβάσεις σε ιατρικά μηχανήματα, όπως αναπνευστήρες κλπ. Αυτά διαβάζουμε στην εν λόγω εφημερίδα.
Προκειμένου να εκτελέσουν τις εντολές των προϊσταμένων τους οι μυστικές υπηρεσίες προϋπολογίζουν και τις λεγόμενες παράπλευρες απώλειες μεταξύ των αμάχων γυναικών, παιδιών και ενηλίκων. Έτσι πχ – γράφει η εφημερίδα – οι αρχές του Ισραήλ σκότωσαν στα πρώτα χρόνια του 2000, γύρω στους 300 Παλαιστίνιους, επειδή “πίστευαν” ότι σχεδίαζαν κτυπήματα εναντίων τους. Ταυτόχρονα με αυτούς, σκοτώθηκαν ως παράπλευρες απώλειες περίπου 150 αμέτοχοι άνθρωποι ή συγγενείς τους. Ποτέ για όλους αυτούς δεν συγκεντρώθηκαν 2 εκατομμύρια διαμαρτυρόμενοι πολίτες και αρχηγοί κρατών πιασμένοι χέρι – χέρι.
Γι’ αυτό αγαπάω τον Ιησού Χριστό μας, που έδειρε με το φραγγέλιο και πέταξε έξω από τον Ναό τους Φαρισαίους. Συμμετέχω στον πόνο για τους νεκρούς του Παρισιού, απεχθάνομαι τους κάθε λογής δολοφόνους, ειδικά όσους σκοτώνουν κρυμμένοι στα γραφεία τους, αλλά σιχαίνομαι απερίγραπτα τους Φαρισαίους κάθε εθνικότητας.
WP_20141012_004Πέραν όμως αυτού αναρωτιέμαι πώς και δεν καταλαβαίνουν οι ιθύνοντες και όλοι εμείς, ότι με την ιστορία αυτή ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για έναν ιερό πόλεμο Ισλάμ – Δύσης (ή Ισλάμ – Χριστιανισμού). Δεν το καταλαβαίνουν ή μήπως και το κάνουν επίτηδες; Γιατί πώς εξηγείται που ένα ασήμαντο Γαλλικό περιοδικό ξεσήκωσε μια θύελλα, δημοσιεύοντας προσβλητικές γελοιογραφίες για ένα θρησκευτικό σύμβολο; Θα περνούσε απαρατήρητο αν το ίδιο περιοδικό δημοσίευε παρόμοια προσβλητικές γελοιογραφίες για τον Ιησού Χριστό ή τον Πάπα; Αλλά και πώς εξηγείται το ότι οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν επί μεγάλα διαστήματα τους απαίσιους δολοφόνους, χωρίς να έχουν επέμβει προληπτικά.
Πώς το είπε ο Κίσσιγκερ στις 28.11.2011; «Είμαστε σαν τον ακροβολιστή ο οποίος προκαλεί το υποχείριο να πάρει το όπλο του και όταν αυτό προσπαθήσει να πάρει το όπλο του το πυροβολεί αμέσως. Αυτό θα δημιουργήσει ένα κοινό και γρήγορο αφανισμό τους».
pakistan-charlie-hebdoΉδη ξεσηκώνονται οι Μουσουλμάνοι σε πολλά μέρη της Γης και μόνη λύση για να αποφύγουμε την αιματοχυσία είναι μια κίνηση απόλυτου σεβασμού στα πιστεύω του καθενός και προστασίας των θρησκευτικών συμβόλων. Το είπε και ο Πάπας Φραγκίσκος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ας εισακουστεί τουλάχιστον αυτός, για το καλό όλων μας.
Λ.Κ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*