Covid-19

6 Απρ 2021 από

Covid-19

Το Ερώτημα από πού μας ήρθε ο covid-19 δεν έχει απαντηθεί ακόμα.  Είναι άραγε τόσο δύσκολη η απάντηση αυτή ή μήπως σκοπίμως ;  Πάντως αν κάποιος με απλή την λογική ανατρέξει ακόμα και μόνο σε αυτά που μάθαμε, τα συμπεράσματα στα οποία θα οδηγηθεί είναι αποκαρδιωτικά.

Δεδομένα είναι :

 1. Ότι ο ιός έφυγε (ξέφυγε ίσως) από ένα εργαστήριο στην πόλη Wuhan της Κίνας, όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα.
 2. Ότι στο εργαστήριο αυτό συνεργάζονταν Κινέζοι και Αμερικανοί (!) στην εξεύρεση βιολογικών όπλων (!!).
 3. Μη πιστευτή δικαιολογία πρέπει να είναι αυτή που αρχικά αναφέρθηκε ως προέλευση του ιού, ότι αυτός προήλθε από νυχτερίδες που δάγκωσαν και μόλυναν εδώδιμα ζώα, τους παγκολίνους ή την μοσχογαλή, τα οποία έγιναν θήραμα των Κινέζων στην Wuhan της επαρχίας Hubei της Κίνας, το Δεκέμβρη του 2019. Οι άνθρωποι εκεί μαγείρεψαν τα ζώα αυτά, που τους μόλυναν και έτσι μεταδόθηκε η ασθένεια στον άνθρωπο.  Δηλαδή εκατοντάδες χρόνια πριν οι νυχτερίδες δεν είχαν δαγκώσει τα παγκολίνα, οι Κινέζοι δεν τα είχαν κυνηγήσει και μαγειρέψει, αλλά και ο ιός επέζησε του μαγειρέματος ή του ψησίματος, ενώ μαθαίνουμε ότι δεν αντέχει ούτε καν στην ζέστη του καλοκαιριού.  Σύντομα βέβαια απέσυραν αυτή την δήθεν προέλευση μόλις κατάλαβαν ότι κανένας δεν τα πίστευε αυτά.  Γιατί όμως να προσπαθήσουν να βρουν δικαιολογίες και μάλιστα οι Αμις, που τελικά κατηγόρησαν τους Κινέζους; 
 4. Μετά από αυτά τα ακατανόητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θέλησε να μελετήσει την προέλευση του ιού, αλλά οι Κινεζικές αρχές μπλόκαραν στις αρχές του 2021 την επίσκεψη στην Κίνα των αξιωματούχων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που ήθελαν να μελετήσουν την προέλευση του ιού, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε εγκριθεί η visa τους. Άλλο ένα γιατί, λοιπόν.
 5. Ο διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, εξέφρασε τότε την δυσαρέσκειά του και ζήτησε από την Κίνα να αναθεωρήσει την απόφασή της. Ας σημειώσουμε εδώ ότι δύο μέλη της ομάδας του ΠΟΥ είχαν ήδη καταφθάσει στην Κίνα, όμως στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας δεν δόθηκε άδεια εισόδου!
 6. Oι ειδικοί του ΠΟΥ ακόμα προσπαθούν να πείσουν την Κίνα να τους επιτρέψει την είσοδο στην χώρα για περαιτέρω μελέτη της προέλευσης του ιού, όμως όλες αυτές οι προσπάθειές τους που έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλη έμειναν χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, συμπαρομαρτούντων και των ΗΠΑ που, όπως αναφέρθηκε πιο επάνω, συμμετείχαν στο εν λόγω εργαστήριο.
 7. Τον Δεκέμβρη του 2019, τα πρώτα emails που μιλούσαν για μια διαφορετική ιική ασθένεια, έφτασαν στην ιολόγο του ΠΟΥ, Maria van Kerkhove, στις διακοπές των Χριστουγέννων 2019. Αμέσως η κ. Kerkhove κατάλαβε ότι αυτή η ασθένεια είναι μια νέα ιική προσβολή και κινητοποίησε αμέσως τους αξιωματούχους του ΠΟΥ. Μια ομάδα του ΠΟΥ ετοιμάστηκε αμέσως να επισκεφθεί την πόλη Wuhan όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα, αλλά δεν μάθαμε αν τελικά πήγαν και τι βρήκαν εκεί. Αν πήγαν.
 8. Η επίσκεψη των ειδικών του ΠΟΥ στην πόλη Wuhan, σκοπό είχε να μελετήσει από κοντά τους πρώτους ανθρώπους που ασθένησαν από τον COVID-19 και καμία πρόθεση δεν είχε να κατηγορήσει τους Κινέζους ότι τους ξέφυγε ο ιός από κινεζικά εργαστήρια που μελετούν τους κoρονοϊούς και ας ήταν αυτό φως φανάρι. Απαγορεύτηκε όμως, ενώ αδίκως οι ειδικοί του ΠΟΥ προσπαθούν να πείσουν την Κίνα να τους επιτρέψει την είσοδο στην χώρα για περαιτέρω μελέτη της προέλευσης του ιού.  Αυτές οι προσπάθειές τους που έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλη, έμειναν χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.
 9. Η αποστολή αυτή είχε δεχθεί μάλιστα κριτική από τον απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, παρά το ότι αυτός επιθυμούσε να κατηγορήσει άμεσα τους Κινέζους για την πανδημία! Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως ποτέ ενώ παράλληλα δεν γίναμε ποτέ πιο σοφοί για την προέλευση του COVID-19!
 10. Γιατί σύμφωνα με τον Garrett Grigsby, του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, αυτή η μελέτη των ειδικών του ΠΟΥ δεν συμβαδίζει με την εντολή που έχει ο ΠΟΥ, σημειώνοντας ότι «πρέπει να καταλάβουμε από πού προήλθε αυτή η ασθένεια μέσα από μια ανεξάρτητη έρευνα που θα πρέπει να διευκολυνθεί από όλους τους Κινέζους αξιωματούχους και να γίνει με απόλυτη διαφάνεια».
 11. Ο Dr Mike Ryan του ΠΟΥ είπε ότι πριν από κάποιες μέρες, πως η ομάδα του ΠΟΥ έχει συνεργαστεί στενά με τις Κινεζικές Αρχές για την προετοιμασία αυτού του ταξιδιού. Αλλά, την τελευταία στιγμή (μια περασμένη Τρίτη), οι Κινέζοι ανακοίνωσαν ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα visa για την ομάδα του ΠΟΥ! Μια στροφή 180 μοιρών από την πλευρά της Κίνας, ενώ αδίκως η ομάδα του ΠΟΥ έλπιζε ότι ήταν απλά ένα λογιστικό και γραφειοκρατικό εμπόδιο, το οποίο θα λυνόταν άμεσα και η ομάδα θα μπορούσε να ταξιδέψει στην Κίνα σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.
 12. Άλλο ένα ανεξήγητο δεδομένο είναι ότι κάθε τόσο πηγαίνει κάποιος “ειδικός” από τις ΗΠΑ στην Wuhan για να ελέγξει (δήθεν 😉 την προέλευση του ιού ! Μέχρι και προχθές πήγε ακόμα ένας για ελέγχους, που όμως ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν και ποτέ δεν μάθαμε τι αποτέλεσμα είχαν. 

Από ό,τι φαίνεται παίζονται διάφορα γεωπολιτικά παιχνίδια αυτή την στιγμή που η πανδημία μεταδίδεται πλέον τάχιστα, με τουλάχιστον ένα μεταλλαγμένο στέλεχος από τον αρχικό ιό και χιλιάδες ανθρώπων πεθαίνουν καθημερινά σε όλες τις χώρες του κόσμου.  Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, όσο περνά ο χρόνος από την εμφάνιση των πρώτων ασθενών, ο εντοπισμός της προέλευσης του ιού γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος.  Είναι σαν να έχει γίνει ένα έγκλημα, και οι αρχές του κράτους στο οποίο έγινε το έγκλημα, να μην επιτρέπουν σε εγκληματολόγους και ιατροδικαστές να επισκεφτούν το σημείο του εγκλήματος.  Μήπως λοιπόν το “σαν” περισσεύει ;

Τι λοιπόν ήθελαν να επιτύχουν Κίνα και ΗΠΑ με την συνεργασία τους στο ιολογικό εργαστήριο της πόλης Wuhan, που δεν θέλουν να μάθουμε επακριβώς και άραγε η διαφυγή του ήταν ένα τυχαίο ατύχημα ή μήπως και ηθελημένη από κάποιους, στα πλαίσια όσων ακούσαμε από τον Μπιλλ Γκέϊτς περί ανάγκης μείωσης του πληθυσμού της Γης ;  Γιατί αν όντως κάποιοι θα ήθελαν να μειώσουν με κάποιον τρόπο τον πληθυσμό της Γης, από πού λέτε να άρχιζαν, αν όχι από την Κίνα ή την Ινδία ;

Τα παραπάνω βέβαια είναι απλές σκέψεις μου, που μου έρχονται στο μυαλό μετά από όσα ακούω και διαβάζω, χωρίς όμως  να είναι οπωσδήποτε σωστές, αφού η πληροφόρησή μου είναι ελλιπής και μόνο από τα ΜΜΕ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*