NO PASARAN

5 Ιούλ 2020 από

NO PASARAN – Δεν θα περάσουν.

Είναι τόσο χαζοί ή τόσο πουλημένοι;  Μάλλον και τα δύο.  Γιατί παθαίνεις εγκεφαλικό μόλις διαβάσεις το τι θέλουν να νομοθετήσουν για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.  Και ένα δεύτερο εγκεφαλικό μόλις μάθεις ότι το μεγαλύτερο μας κόμμα, που με το όνομά του δηλώνει δημοκρατικό, ψήφισε αυτό το έκτρωμα νομοσχεδίου, που εμποδίζει τις ελεύθερες συναθροίσεις και που ταυτίζεται έτσι με τα πιστεύω της Χούντας του 57.  Το τρίτο σου έρχεται ακούγοντας στις ειδήσεις, πως η Βουλή μας ψήφισε τελικά το νομοσχέδιο κατά πλειοψηφία.  Κάποιοι Βουλευτές δηλαδή που εκπροσωπούν εμάς (???) τους Έλληνες πολίτες (!!!) ψήφισαν νόμους εις βάρος του Έλληνα πολίτη.  Νόμους που μόνο δημοκρατικούς δεν μπορούμε να τους πούμε, για να μην δυσαρεστήσουν τον αρχηγό τους, γόνο της γνωστής οικογένειας που κυβερνάει με το αζημίωτο την ψωροκώσταινα επί τρεις γενιές.

Αναφέρομαι στο NO PASARAN (δεν θα περάσουν) ως προς τα μέτρα … «περί των  δημοσίων συναθροίσεων», για τον έλεγχο των κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων. Μέτρα με απαγόρευση των αυθόρμητων δημόσιων συναθροίσεων, με υποχρέωση να δηλώνεται στις αστυνομικές Αρχές πριν από κάθε διαδήλωση 10 ατόμων και πάνω, το όνομα ενός υπεύθυνου αρχηγού, στον οποίο θα επιβάλλεται  πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο αν κάποιοι διαδηλωτές ξεφύγουν από τα επιτρεπόμενα.  Οι δε εγκεκριμένες από την εξουσία διαδηλώσεις θα είναι νόμιμες μόνο όσο θα περιορίζονται επί του πεζοδρομίου.  Αυτά θέλουν οι κυβερνώντες εκπρόσωποί μας και οι υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας, όπως διαβάζουμε και το εγκεφαλικό μας έρχεται όλο και πιο κοντά.

Προσοχή λοιπόν φίλοι μου.  Αν μετά από τη νίκη της ΑΕΚ ή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, συζητάτε όρθιοι στην πλατεία μας με καμιά 10ριά φίλους το αποτέλεσμα του αγώνα χωρίς να έχετε δηλώσει το όνομα του επικεφαλής αρχηγού της δεκαμελούς ομήγυρής σας στην αστυνομία, χωρίς γραπτή αστυνομική άδεια συναθροίσεως και χωρίς συνεργασία με τον συγκεκριμένο εκάστοτε επικεφαλής αστυνομικό, τότε θα είστε παράνομοι.  Διότι με την νέα νομοθεσία απαγορεύονται πλέον οι μη προ-εγκεκριμένες δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις 10 και άνω ατόμων, οπότε και θα τιμωρηθείτε άμεσα με πρόστιμο 1. 000 ευρώ ανά συμμετέχον πρόσωπο.

Αυτό νομοθέτησε η Κυβέρνηση και ψήφισαν οι εκπρόσωποί μας.  Και αν νομίζετε ότι ο Πρωθυπουργός μας εμπνεύστηκε τον νόμο, κάνετε λάθος.  Οι σημερινοί Ηγέτες μας δεν έχουν τέτοιες ικανότητες. Η Μέρκελ προφανώς το απαίτησε και οι εκπρόσωποί μας πώς να της πούνε όχι ως τσιράκια της και όταν χρωστάμε τόσα δάνεια.

Η γνωστή οικογένεια επαγγελματιών πολιτικών της Πατρίδας μας «προχωρά» λοιπόν ολοταχώς δια του νέο-δημοκράτη υπουργού της, πίσω στο έτος 1971 και ξεθάβει το νομοθετικό χουντικό διάταγμα 794 του 1971 «περί δημοσίων συναθροίσεων».  Χούντα σε θαυμάζω, πιστεύω ότι θα λένε στα όνειρά τους οι κυβερνώντες, αφού οι διατάξεις του νομοσχεδίου αποτελούν ουσιαστικά αντιγραφή των χουντικών διαταγμάτων του 1971 και 1973.

Στο εξής λοιπόν μόνο με αστυνομική άδεια θα επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων και με φακέλωμα των οργανωτών, που οφείλουν να … «συνεργάζονται» άμεσα με τους εκάστοτε επικεφαλείς αστυνομικούς και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις τους, ενώ θα είναι αστικά υπεύθυνοι και με επιβολή μεγάλων προστίμων, για οτιδήποτε συμβεί κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης.  Καταλάβατε μήπως τι σημαίνει οικονομικά το αστικά υπεύθυνοι για όποιον δηλωθεί αρμόδιος, αφού θα πρέπει να ελέγχει τον κάθε συμμετέχοντα στην κινητοποίηση, πράγμα εντελώς ανέφικτο.

Κράτος και Δήμοι λοιπόν θα είναι αυτοί που θα αποφασίζουν, πού, πότε και αν θα δίδεται άδεια για απεργιακές συγκεντρώσεις ή για διαδηλώσεις.

Εισαγγελέας θα είναι πλέον η αστυνομία και μόνο αυτή θα έχει τον λόγο, ενώ οι πραγματικοί εισαγγελείς απλά θα ενημερώνονται, όπως άλλωστε και επί Χούντας.

Όποιος λοιπόν στο εξής θα συμμετέχει σε μη εγκεκριμένη εκ των προτέρων, και συνεπώς «απαγορευμένη» συγκέντρωση, θα εκτελεί ιδιώνυμο αδίκημα με ποινή φυλάκισης ενός έτους και επιβολή μεγάλου προστίμου. 

Επανέρχονται επίσης και οι διατάξεις του χουντικού Β.Δ. 168/1972 που καθορίζει και τα χωροταξικά επιτρεπόμενα όρια για τις συγκεντρώσεις.

Όμως το νομοσχέδιο εκτός από τις διατάξεις που στοχεύουν ευθέως  στην αυταρχική συρρίκνωση του δικαιώματος στη διαδήλωση, που παρόμοιες μόνο στη χούντα υπήρξαν, προχωρά και σε άλλες «αλλαγές».  Στην αιτιολογική έκθεση αναγράφεται ότι θα δημιουργηθεί «… ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασίας με στόχο την καταπολέμηση ποικίλων μορφών και εκφάνσεων της βίας, όπως η ριζοσπαστικοποίηση, που θα αντιμετωπίζονται κατά τον ίδιο τρόπο με τον βίαιο εξτρεμισμό, την ενδοοικογενειακή, την έμφυλη και την ενδοσχολική βία».  Ακατανόητες εκφράσεις που χρησιμοποιούν ως προπέτασμα καπνού για να νομιμοποιήσουν την πρακτική και την ιδεολογία του «εσωτερικού εχθρού», γυρνώντας τη χώρα στις πιο σκοτεινές –αντιδημοκρατικές εποχές.

Γι’ αυτό λοιπόν αγωνίστηκε ο Λαός μας κατά της Χούντας;  Για να έρθει η Νέα Δημοκρατία το 2020 και να την επαναφέρει από την πίσω πόρτα;

Ο Υφυπουργός σημείωσε επίσης ότι, οι επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, με προφανή στόχο τον εγκλεισμό μας στα σπίτια.  Γιατί είναι αυτονόητο ότι διαμαρτυρία χωρίς συνάθροιση και με διαδήλωση μέσα από τα σπίτια μας δεν υπάρχει. Σε περιπτώσεις δε που από την φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, οι εν λόγω εταιρείες θα λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό, εκ περιτροπής (!!) τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.  Εξηγώ δε εντελώς ξεκάθαρα, ότι όλα αυτά δεν αποβλέπουν στον περιορισμό των ελευθεριών του πολίτη σε επίπεδο 1971-72, αλλά απλά και μόνο για να μας προφυλάξουν από τον ιό Covid-19.  Αμ πώς;

[Περισσότερα στο Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/47854/apagoreysh-dhmosiwn-synaoroisewn-10-h-perissoterwn-atomwn-me-kyrwsh-1000-eyrw-ana-proswpo και σε άλλα τέτοια.]

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*