Play-Transporter

27 Νοέ 2014 από

PLAY-ASPECT WEBΟ γνωστός σχεδιαστής αυτοκινήτων – και όχι μόνο – κ. Ηλίας Σελέκος, μας έστειλε και δημοσιεύουμε κάποιες νέες προτάσεις του για Οχήματα πόλης.

Play Micro Car – Έκδοση : Concept – ev
To concept του μικρού διθέσιου (+) ηλεκτρικού οχήματος για την ελληνική αγορά και όχι μόνο, στηρίζεται τόσο στην εμπειρία των δημιουργών του στον τομέα της αυτοκίνησης, όσο και σε διεθνείς έρευνες οργανισμών και δημόσιων φορέων πολλών χωρών του πλανήτη. Υπάρχει δηλαδή μεγάλη ανάγκη για αλλαγή της οικολογικής μετακίνησης στις μεγαλουπόλεις του κόσμου, με οχήματα μικρά γενικά σε διαστάσεις, ώστε να μπορούν να κινούνται ευέλικτα, αλλά και να μπορούν να παρκάρουν εύκολα. Στην διαπίστωση αυτή προστίθενται και διάφορα προγράμματα ενθάρρυνσης των επενδύσεων από Κρατικούς φορείς και Οργανισμούς, ώστε να ενισχύσουν περαιτέρω της μικρομεσαίες επιχειρήσεις να στραφούν στην κατασκευή οικολογικών οχημάτων.
Το ηλεκτρικό όχημα γειτονιάς, όπως αποκαλείται κοινώς στην αλλοδαπή (Electric Urban Vehicle), είναι ένα ευέλικτο όχημα που κινείται με χαμηλή ταχύτητα έως 45χλμ. και μπορεί να μεταφέρει έως 3 επιβάτες με αυτονομία από 80 έως και 160 χλμ. ανάλογα με τους τύπους των συσσωρευτών που φέρει στην έκδοσή του. Επίσης, σε μία πιο μεγάλη εκδοχή του, μπορεί να αναπτύξει και έως 80 χλμ. τελική ταχύτητα.
PLAY carWEBlTo ηλεκτρικό Play micro car είναι ένα όχημα χαμηλού κόστους, με αρκετά περιορισμένες διαστάσεις σε μήκος και πλάτος, έτσι ώστε να κινείται σχεδόν όπως μία μοτοσυκλέτα, αλλά και να μπορεί να βρίσκει εύκολα parking σε στενούς δρόμους. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δημιουργεί μία ευχάριστη και θετική άποψη για τον χρήστη, που είναι διαρκώς αγχωμένος στον αστικό ιστό μιας πόλης όπως η Αθήνα, αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδος. Η καινοτομία του εστιάζεται στην άνετη καμπίνα του για δύο + έναν επιβάτη, με θήκες και θέσεις για μικροαντικείμενα καθώς και με μία εξωτερική (στο πίσω και κάτω τμήμα του προφυλακτήρα) χωνευτή μπαγκαζιέρα περίπου 60χ50χ30cm.
Το Electric micro car μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όσους Δήμους και Κοινότητες θέλουν να δίνουν στους δημότες την δυνατότητα μετακίνησής τους έναντι ενός προκαθορισμένου χρόνου και αντιτίμου, για μετακίνηση των τουριστών σε τουριστικές περιοχές, αλλά και για εταιρείες ενοικιάσεων (Rent a car). Επίσης δίνεται η δυνατότητα με μικρές μετατροπές η σε άλλες εκδόσεις, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από εταιρίες εστίασης, ταχυμεταφορών, κα.
Play-Dimensions WEBΗ παραγωγική δυνατότητα του Electric micro car εστιάζεται σε μία μεσαία κλίμακα επένδυσης μέχρι του ποσού των δύο εκατομμυρίων ευρώ (+ ¬- ) ανάλογα την τεχνοτροπία και τα υλικά της κατασκευής του και με μία εκτιμώμενη απόσβεση στην πενταετία περίπου, πάντα σε σχέση με την επιτυχημένη η όχι διείσδυση στις αγορές εντός και εκτός συνόρων.

Play-Delivery WEB

Play Micro Car – Έκδοση : Transporter
Η έκδοση (Transporter) εξυπηρετεί τον σκοπό της μεταφοράς ενός επιβάτη με αποσκευές. Είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει έναν ενήλικο επιβάτη και ενδεχομένως ένα ακόμη ανήλικο παιδί, πέραν του οδηγού, καθώς επίσης και τις αποσκευές τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ΤΑΞΙ μικρών αποστάσεων ή για την μεταφορά πελατών, διαφόρων ξενοδοχειακών μονάδων και άλλες τέτοιες χρήσεις.
Η έκδοση του Play Transporter έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει μία αποσκευή μεγάλου μεγέθους στην σχάρα της οροφής και μία μικρή αποσκευή κάτω από το κάθισμα του επιβάτη.
Οι διαστάσεις των αποθηκευτικών χώρων συμπεριλαμβάνουν μία μεγάλη αποσκευή 76χ48χ29εκ. και 101 λίτρων σε χωρητικότητα και για τον χώρο της μικρής αποσκευής ορίστηκαν σαν διαστάσεις τα 48χ32χ18εκ.και χωρητικότητα τα 27 λίτρα.

Play-Proposal Differents Data-23-11-20141-Σχάρα Αποσκευών επί της οροφής:
Το Play-Transporter έχει την δυνατότητα να μεταφέρει μία αποσκευή μεγάλου μεγέθους στην οροφή, χρησιμοποιώντας μία ειδική σχάρα κατασκευασμένη από σωληνωτό πλαίσιο αλουμινίου. Η σχάρα είναι αποσπώμενη και αποτελείται από τέσσερις (4) μπάρες αλουμινίου οι οποίες περιστρέφονται, ώστε η οροφή από καμβά να μπορεί να κουμπώσει από πάνω ή κάτω από την σχάρα.
Στην 1η διάταξη η αποσκευή μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στη σχάρα και οι μπάρες να κλειδώσουν σε θέση πάνω από την οροφή, ώστε ο καμβάς να παραμείνει ανοιχτός, αλλά και κλειστός ανάλογα την επιλογή των επιβατών. Η αποσκευή τέλος μπορεί να δεθεί με τη χρήση τεσσάρων ιμάντων.

Design WEB2-Σχάρα Αποσκευών εντός της οροφής:
Η 2η διάταξη της σχάρας είναι κατάλληλη για περιπτώσεις κακοκαιρίας η άλλων συνθηκών που απαιτούν την προστασία της αποσκευής. Στην διάταξη αυτή οι μπάρες περιστρέφονται και κλειδώνουν κάτω από την οροφή, ώστε ένα μέρος της αποσκευής να βρίσκεται εντός του εσωτερικού του οχήματος.
Αυτή η διάταξη μειώνει το κατακόρυφο ύψος της αποσκευής και δίνει τη δυνατότητα στην οροφή από καμβά να καλύψει την αποσκευή και να κουμπώσει στο μπροστινό μέρος, ασφαλίζοντας παράλληλα να την αποσκευή στην θέση της.
Τα πλαϊνά της οροφής μπορούν να καλυφθούν χρησιμοποιώντας επιπρόσθετα κομμάτια οροφής που κουμπώνουν με φερμουάρ στα πλαϊνά μέρη της ανοιχτής οροφής.
H έκδοση Transporter δίνει την δυνατότητα χρησιμοποίησης του οχήματος σε διάφορες δραστηριότητες και ανάγκες, είτε για μεταφορά εμπορευμάτων όπως πχ. ταχυφαγεία, ταχυδρομεία, δημόσιες υπηρεσίες κ.α., είτε για εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχειακών μονάδων.
ΗΛΙΑΣ Χ. ΣΕΛΕΚΟΣ – Designer

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

1 Σχόλια

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΤΟΥΛΑΡΗΣ

  Προς Κο Ηλία Σελέκο
  ——————-

  Αξιοτιμε κε Σελεκο,

  Διαβασα το αρθρο σχερικα με την μελετη-κατασκευη του Play Micro Car Concept – ev .
  Ενιωσα ενθουσιασμενος σχετικα με την προσπαθεια σας για αυτο το ελληνικο project.
  Εργαζομαι ως ηλεκτρονικος στα ηλεκτροκινητα λεωφορεια (τρολλευ) στο τμημα συντηρησης& επισκευης αυτων απο το 2002.
  Τα οχηματα αυτα αναφορικα φερουν INVERTER 200KW και πολλους αυτοματισμους PLC Κ.Λ.Π. σχετικα με την ελξη τους .
  Αν μπορω να φανω χρησιμος προσφερωντας κατι απο την εμπειρια μου, ειμαι ανοικτος
  σε αυτο.

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΤΟΥΛΑΡΗΣ

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*