Tobouloglou gate

31 Δεκ 2013 από

Αργύριο της εποχής Ιησού Χριστού

Αργύριο της εποχής Ιησού Χριστού

Tobouloglou gate

 Δεν γνωρίζω αν όλα αληθεύουν, όσα καταλογίζουν στον κ. Χάρη Τομπούλογλου. Αυτό είναι θέμα της Δικαιοσύνης, που έχει στα χέρια της κάθε λεπτομέρεια και δεν είναι λογικό να εκφέρει κάποιος γνώμη πριν από τους δικαστές. Εντύπωση πάντως προκαλεί το ότι η διαδικασία της ανάκρισης ήταν ήδη υπέρ αυτού, αφήνοντάς τον ελεύθερο.

 Εμένα όμως, που θα ήθελα να είμαι πολίτης μιας ευνομούμενης χώρας με ενόχλησαν πολλά από όσα συνέβησαν την ημέρα των Χριστουγέννων.

Αντί λοιπόν να μάθουμε τι έγινε με τα 16,5 εκατομμύρια € (ή $) στην offshoreτου κ. Κάντα, πρώτη είδηση Χριστουγεννιάτικα βγήκαν τα 25 χιλιάδες € του Χάρη Τομπούλογλου τον οποίο είδαμε στα παράθυρα της TV με χειροπέδες, χωρίς το θάμπωμα στο πρόσωπο (αυτό αφορά μόνο τα προσωπικά δεδομένα βιαστών και δολοφόνων) και καπάκι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης να απαιτεί Χριστουγεννιάτικα την καθαίρεσή του παλαιού του φίλου από τη θέση Προέδρου του Νοσοκομείου Αγλαϊα Κυριακού. Συνηθισμένη μάλλον συμπεριφορά του κ. Αδόνειδος προς τους παλιούς του φίλους (βλέπε Καρατζαφέρη κλπ). Ακούσαμε ότι όχι μόνο αυτός ήταν πλήρως ενημερωμένος, αλλά και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Δένδιας.  Έτσι συμβαίνει άραγε όποτε  κάποιος κατηγορηθεί για χρηματισμό; Ενημερώνονται δύο υπουργοί και ο πρωθυπουργός της Χώρας, παραμονή Χριστουγέννων, ότι κάποιος ΘΑ πάρει χρήματα μίζας ; Ούτε να γιορτάσει με την οικογένειά της δεν αφήνουν την Ηγεσία στο απόλυτα οργανωμένο κράτος μας! Ακόμα και αν επρόκειτο για ένα πρωτοφανές  και μεμονωμένο φαινόμενο χρηματισμού, θα μπορούσαν να περιμένουν τις εξελίξεις της ανάκρισης πριν ενοχλήσουν την ηγεσία της Χώρας! Περίεργη δεν είναι μια τέτοια τάχιστη κινητοποίηση;

Ανησυχώ για το τι θα σκεφτεί η κα Μέρκελ, που ποτέ δεν έχει ξανακούσει για μίζες και χρηματισμούς στην Ελλάδα, όταν θα μάθει για τα 25 χιλιάρικα !  Λέτε να την ειδοποίησαν και εκείνη ανήμερα Χριστουγέννων;

Αμέσως μετά ο Τομπούλογλου καθαιρέθηκε από το Δ/Σ του Νοσοκομείου και πρωί – πρωί της Δευτέρας, με το που άνοιξαν οι τράπεζες, μετά το εορταστικό διήμερο, απολύθηκε και από την Εθνική Τράπεζα όπου ήταν υπάλληλος, με εντολή του Διευθύνοντος Συμβούλου, χωρίς αυτός να περιμένει την προβλεπόμενη σύγκλιση του πειθαρχικού οργάνου. Ποιος άραγε τον πίεσε να ενεργήσει τόσο άμεσα;  Λέτε να ήταν ενήμερος και αυτός από την πρώτη στιγμή; Δεν ξέρω αν λάθος θυμάμαι πως σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις δημοσίων λειτουργών, τα πειθαρχικά όργανα καθυστερούν επί μήνες τις αποφάσεις τους και συνήθως βγάζουν λάδι τους εμπλεκόμενους, χωρίς συχνά να τους στερούν τις αποδοχές τους.  Μάλλον λάθος θα κάνω και γι’ αυτό αφήνω στην δική σας κρίση το τι θυμάστε από άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Χειροπέδες, λοιπόν, με τα χέρια στην πλάτη για τα 25.000 € ο Τομπούλογλου, κρυμμένες με τα χέρια μπροστά στον χαμογελαστό κ. Κάντα για τα 16,5 εκατομμύρια. Άραγε να υπάρχουν και γι’ αυτά σχετικές οδηγίες; Και για να μην καταλάβετε λάθος εγώ δεν θα επιθυμούσα για κανέναν χειροπέδες στο ευνομούμενο κράτος μας, όσο δεν έχει εκδοθεί σχετική δικαστική απόφαση.  Τεκμήριο αθωότητος και χειροπέδες δεν συμβιβάζονται.

Το τι ακούσαμε από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι την ημέρα που ο κατηγορούμενος Τομπούλογλου απολογήθηκε δεν λέγεται. Η κατηγορία που από την πρώτη στιγμή ανακοίνωναν τα ΜΜΕ και τα Κανάλια της TV ήταν : «Κακούργημα εκβιασμού κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια». Και το ανακοίνωναν εκ προοιμίου, παρ’ όλο που παράλληλα μας έλεγαν ότι η κατηγορία ΘΑ στοιχειοθετηθεί μετά την προανάκριση !!

Ακούσαμε άλλωστε ότι το «κατά συνήθεια» στοιχειοθετήθηκε επειδή έδωσε τα χρήματα σε 40χρονο συνεργάτη του. Έτσι ακούσαμε τουλάχιστον από τα ΜΜΕ.

Αν δηλαδή τα έπαιρνε μαζί του στο σπίτι, δεν θα υπήρχε το «κατά συνήθεια»; Τι να εννοούσαν άραγε;

Τώρα το κατ’ επάγγελμα εκβιαστής για κάποιον που ασκεί και άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες σηκώνει συζήτηση, ιδιαίτερα όσο υπάρχουν οι γνωστές εταιρείες που εκβιάζουν όσους πολίτες έχασαν με τα μνημόνια ότι είχαν και δεν είχαν και δεν μπορούν πλέον να αποπληρώσουν τα χρέη τους στις τράπεζες. Αυτός και αν είναι εκβιασμός αναξιοπαθούντων, όμως είναι επιτρεπτός.

Μάθαμε επίσης ότι για κακούργημα πηγαίνεις από 30.000 € και πάνω. Στην απορία λοιπόν για το πώς στοιχειοθετήθηκε το κακούργημα, ακούσαμε ότι ο Τομπούλογλου ναι μεν πήρε μόνο 25 χιλιάδες, αλλά ζήτησε στο τηλέφωνο 30 !!  Άσχετα αν στα παρακολουθούμενα τηλεφωνήματά του ζητούσε 30 μέρες «άδεια». Προσέξτε λοιπόν, μη και ζητήσετε από τον εργοδότη σας τηλεφωνικά έναν μήνα άδεια, γιατί πάτε κατ’ ευθείαν για κακούργημα. Να ζητάτε καλού – κακού από 25 μέρες και κάτω. 

Ακούσαμε όμως και το άλλο:  Ότι η αστυνομία συμβούλευσε να μειωθεί το ποσό στις  25 χιλιάδες αντί των 30 !  Και αυτό εντελώς ακατανόητο, αν όλα αυτά που ακούσαμε ισχύουν. 

Οι παρακολουθήσεις (δεν ξέρω και την ακριβή ορολογία, υποκλοπές μήπως λέγονται;) γίνονταν επί πολλές μέρες με τον «ενδιάμεσο» εκπρόσωπο του Προέδρου της Διαφημιστικής εταιρείας.  Δεν μας είπαν όμως ποιος τηλεφωνούσε σε ποιόν. Ο «ενδιάμεσος» αναζητούσε τον Τομπούλογλου ή αντιθέτως;  Σημαντικό δεν είναι και αυτό; 

Ναι υπήρχε και «ενδιάμεσος» εκπρόσωπος.  Σε εμένα πάντως στα 39 χρόνια επαγγελματικής μου εμπειρίας σε διευθυντικές θέσεις, πάντα ο Διευθυντής των εταιρειών ερχόταν για να μιλήσουμε. Ποτέ δεν έτυχε να μου στέλνουν «ενδιάμεσο» εκπρόσωπο και μάλιστα συνδικαληστή και μάλιστα της Α-Βank!  Ούτε βέβαια με κάλεσαν σε γραφείο συνδικαληστή  για να διαπραγματευτώ αν μια διαφημιστική εταιρία θα συνεχίσει να μου προσφέρει υπηρεσίες ή όχι.

Όσο για την Διαφημιστική Εταιρεία, εκεί να δεις ερωτηματικά. Ήταν λέει υπό διωγμόν επειδή δεν είχε κάνει καλά όσα της ανατέθηκαν και της καθυστερούσαν την αποπληρωμή. Όπως ακούσαμε ότι αντί να προβάλει τα της παχυσαρκίας των παιδιών πρόβαλε τον ίδιο κ. Τομπούλογλου.  Αν όμως αυτός θεώρησε πως προβάλλοντάς τον ίδιο δεν έκανε σωστά τη δουλειά της, τότε μπράβο του.  Άλλοι πάλι είπαν ότι υπήρχε και άλλη μια διαφημιστική εταιρεία, η οποία είχε ήδη πάρει τα χρήματα. Τι άραγε να συμβαίνει;

Τρία εκατομμύρια € κόστισε είπαν το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ κατά της παιδικής παχυσαρκίας και 190.000 € η διαφήμισή του.  Τέτοιο έξοδο για την παιδική παχυσαρκία σε εποχή λιτότητας;  Μήπως λοιπόν «Λεφτά υπάρχουν – λεφτά υπάρχουν», που μας έλεγαν; Δεν έδιναν τα εκατομμύρια στα παιδάκια που πεινάνε και ζουν χωρίς ρεύμα με τα κεριά ή μήπως δεν έχουν ακούσει τίποτα γι’ αυτά τα παιδάκια; Μόνο τα καλοθρεμμένα παιδιών των πλουσίων πάνε στο Αγλαϊα Κυριακού;

Τα χιλιάρικα τού τα έδωσαν σε βαλιτσάκι είπε κάποιος. Αν αυτό ήταν αλήθεια και όντως ήταν σε βαλιτσάκι, τότε ο φάκελος, που είδαμε να βάζει στην τσέπη ο Τομπούλογλου, δεν είχε χρήματα, αλλά κάτι άλλο;  Κάποιος άλλος πάλι είπε ότι αφού τα μέτρησε πήρε ένα μέρος τους, το έβαλε στην τσέπη του και έδωσε τα υπόλοιπα στον περίφημο «ημεδαπό 40χρονο συνεργάτη του», του οποίου ποτέ δεν μάθαμε το όνομα, ούτε ποια θέση έχει και πού, ούτε τον είδαμε με χειροπέδες, παρότι κατηγορούμενος και αυτός (γιατί άραγε τον συνέλαβαν; μήπως για μεταφορά χωρίς τιμολόγιο;). Δεν είδαμε επίσης τον κατηγορούμενο να μετράει τα χρήματα, όπως επανειλημμένα ακούσαμε. Δεν μπορεί το κακούργημα να έγκειται στο ότι κάποιος έβαλε στην τσέπη του έναν φάκελο, το περιεχόμενο του οποίου δεν γνωρίζουμε. Εκτός και αν δεν έδειξαν όλο το video, το οποίο είχε διάρκεια μόνο 1 λεπτό και 13 δευτερόλεπτα. Περίεργο δεν είναι;  Με τόσο μικρή διάρκεια πρέπει να το χειριζόταν  ο ίδιος ο «ενδιάμεσος».  Αν όμως είναι έτσι θα μπορούσε να βιντεοσκοπήσει μόνο όσα ήθελε προκειμένου να στηρίξει την κατηγορία. Γιατί όμως να το κάνει, αφού ως «ενδιάμεσος» δεν πρέπει να είχε κάποιο συμφέρον;  Δεν θα έπρεπε να βιντεοσκοπήσει τουλάχιστον το μέτρημα των χρημάτων; Άλλωστε και ο φάκελος έμοιαζε πολύ λεπτός. Σε χιλιάρικα του τά ’δωσαν;

Καλωδιωμένοι πάντως ακούσαμε ότι ήταν και κάποιοι άλλοι. Ένας πρόεδρος και ένας  γιατρός. Ποιοι όμως δεν μας είπαν, δεδομένου ότι από προέδρους και γιατρούς άλλο τίποτα στην Αθήνα.

Γιατί λοιπόν να απορούμε αν όλο αυτό το αλλαλούμ οδηγεί μερικούς σε σκέψεις για  σκηνοθεσία ή κάποιους άλλους για πλεκτάνη εκ των άνωθεν;   Οι βιαστικές ενέργειες χωρίς σαφείς και ξεκάθαρες κουβέντες δημιουργούν ερωτηματικά, μήπως δηλαδή θέλουν κάποιοι να  επικεντρωθούμε σε όσα προβάλλονται για να ξεχάσουμε άλλα σοβαρότερα ζητήματα.

Όπως και να ’χει, καθόλου δεν με αφορά το τι έκανε ή δεν έκανε ο Χάρης Τομπούλογλου.  Αυτό θα το διαλευκάνει η Δικαιοσύνη στην οποία πιστεύουμε όλοι μας.  Με προβλημάτισε όμως και σε αυτό αναφέρθηκα, ο τρόπος που όλα αυτά λειτούργησαν, η εσπευσμένη ανάδειξη της υπόθεσης σε πρώτο θέμα και οι πολλές ανακρίβειες από τα  ΜΜΕ, που δεν χαρακτηρίζουν ένα ευνομούμενο κράτος ισονομίας και δικαίου, αφού τα Κανάλια καταδικάζουν κάποιον πολύ πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Για τα 25.000 € ακούγαμε λοιπόν μέρα και νύχτα, για τα 30 αργύρια όμως δεν ακούσαμε ούτε λέξη. Δεν υπάρχουν βλέπετε στην Χριστουγεννιάτικη ακολουθία, γι’ αυτά θα ακούσουμε το Πάσχα.

Λίνος Κουντουράς 

linos.kountouras@gmail.com

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*