Πολιτική.

17 Νοέ 2020 από

Πολιτική καθημερινότητα.

Ο Πρωθυπουργός μας είπε στην TV ότι με τον κ. Τσιόρδα επικοινωνεί καθημερινά και πολλές φορές την ημέρα.  Γι’ αυτό τα κάναμε θάλασσα, λέω εγώ !

Υπάρχουν συνεργάτες που αποτελούν ρετσινιά για κάποιους ηγέτες, είπε επίσης ο κ. Κυριάκος !  Ποιόν να εννοούσε άραγε ;

Διαβάζουμε στην εφημερίδα: “Με εντολή Πρωθυπουργού μπήκε φρένο στην προχθεσινή απόφαση να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων στα γήπεδα, σε ποσοστό 10% επί της χωρητικότητάς τους”.  Ακύρωσε δηλαδή ο Πρωθυπουργός την απόφαση του υφυπουργού Αυγενάκη για το άνοιγμα των γηπέδων, έστω και με ελάχιστους φιλάθλους.  Κουμάντο βλέπετε κάνει ο Τσιόρδας, με τον οποίο μιλούν καθημερινά και πολλές φορές την ημέρα, όχι κάποιος Αυγενάκης !

Παρασκευή και 13, βρήκε να ξεκινήσει τους εγκλεισμούς μας στο σπίτι, αυτός ο κ. Κούλης, ο κληρονόμος μιάς οικογενειακής γκαντεμιάς, που εκδηλώνεται πάντα στους άλλους και φυσικά στο Κράτος μας και ποτέ στον ίδιο.  Να δείτε δεν θα μας πάει καλά με τέτοια ημερομηνία όλη αυτή η ιστορία.

Ένα δόντι μου έσπασε και ένα δίπλα άρχισε να πονάει. Η οδοντίατρός μας όμως δυσεύρετη λόγω covid-19.  Τι κάνω τώρα;  Πονάει δόντι βγάζω δόντι ;  Σωστά, αλλά πώς ;  Να το δέσω με έναν σπάγκο στο εξωτερικό χερούλι της πόρτας, μήπως και μου βγει όταν κάποιος την ανοίξει βιαστικά !  Έτσι δεν κάναμε όταν ήμασταν παιδιά ;

Τώρα που μας έκλεισαν στα σπίτια, πήγα να αγοράσω κανένα βιβλίο για να περνάει η ώρα μου, αλλά και τα βιβλιοπωλεία είναι κλειστά.  Τα έκλεισαν λόγω του τεράστιου συνωστισμού που υπήρχε πάντα σε αυτά !

Κάηκαν δυο λαμπτήρες στο σπίτι μας, αλλά και αυτά τα μαγαζιά κλειστά.  Λόγω του συνήθους συνωστισμού και σε αυτά. Δεν ξέρω τι να κάνω.  Με κεριά θα ήμαστε μέχρι τον Μάϊο που θα λήξει το lock out ;  Πήγα λοιπόν καλού κακού στην εκκλησία για κεριά αλλά και αυτή ήταν κλειστή λόγω των εκεί καθημερινών συνωστισμών.  Άσε που ούτε δαδιά, πυρσοί δηλαδή δεν υπάρχουν πλέον στην εποχή μας, σαν αυτούς που είχαν οι πρωτόγονοι.  Δεν ξέρω τι να κάνω πια!

Γιόρταζε ο δικός μας και πήγαμε στο σουπερμάρκετ για να του αγοράσουμε δώρο.  Όμως τα ράφια ήταν ή τελείως άδεια ή γεμάτα κανονικά, αλλά με κορδέλες μπροστά – σαν να ήταν δημοτικοί δρόμοι με δημόσια έργα εν κατασκευή – και με επιγραφές μπροστά που απαγόρευαν να αγοράσουν οι πελάτες κάτι.

 

 

 

Γέλασα και με ένα κοριτσάκι που έπαιρνε κάτι από το ράφι, το έδινε στη μητέρα του και της έλεγε : αυτό να πάρουμε.  Δεν μπορούμε να το πάρουμε, έλεγε εκείνη, άφησε το εκεί.  Αλλά το κοριτσάκι επέμενε :  Πώς δεν μπορούμε αφού το πήρα.  Θα τρελάνουμε τελικά και τα παιδιά μας !

Όποιος απαντήσει κερδίζει :  Σε ποιο και μόνο μέρος δεν μας είπαν ότι μπαίνει ο covid-19 ?  Δεν ξέρετε ;  Ε ! Θα σας το πω λοιπόν εγώ.  Προφανώς στα λεωφορεία !  Ακούσατε μήπως να μας λένε ότι και σε αυτά υπάρχει συνωστισμός και κινδυνεύουμε να μολυνθούμε ;  Προφανώς ο ιός δεν μπαίνει σε λεωφορεία, επειδή φοβάται μήπως τρακάρουν και σκοτωθεί.  Μόνο στα γήπεδα και στα καφενεία αρέσκεται να μπαίνει.

Όσο για τα Πούλμαν του Μητσοτάκη, που έμεναν χωρίς δουλειά και θα μπορούσαν να προστεθούν στα κυκλοφορούντα λεωφορεία για να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών, αυτό ξεχάστε το.  Όπως και το άλλο που είπε για τα 300 ακινητοποιημένα λεωφορεία που ήθελαν μόνο μια μικρή επισκευή για να προστεθούν στα κυκλοφορούντα.  Πάει και αυτό.

Ειδικά για τα παιδιά μας όλα πλέον με το Skype, μέσω internet και της οθόνης TV.  Εκπαίδευση, ενημέρωση, παιχνίδια, μαθήματα, τα πάντα.  Ακόμα και η 4χρονη εγγονούλα μας που δεν μπορεί να πάει πια στο Προνήπιο, μας δήλωσε ότι … έκλεισε το σχολείο και όλα τα … μαθήματα θα τα κάνει τώρα με την τηλεόραση!  Ποια όλα άραγε ?

Μόνο τα Συνεργεία Αυτοκινήτων δεν κλείνουν ποτέ.  Και τα Κομμωτήρια βέβαια.  Αυτά ας τολμήσουν να τα κλείσουν και θα δουν τι έχουν να πάθουν από τις κυρίες.

 

Όσο για τον συνωστισμό έξω από τις τράπεζες, αυτό κι αν είναι ψέμα !  Στα πεζούλια ή όρθιοι κάθονται οι άνθρωποι.  Άλλωστε μία μόνο άλλη λύση υπάρχει για το πού αλλού μπορούν να κάθονται :  Στο σπίτι τους.  Αυτό θέλουμε ;

 

Μετακινήσεις δε μόνο με μάσκα και SMS στο 13033 ή συμπληρωμένο χαρτί. Τέτοιο σαν αυτά τα χαρτιά που έχει ο καθένας μας καλού – κακού στο σπίτι του, για κάθε χρήση ή κατάχρηση. Καμιά  δεκαριά από αυτά έχουμε κι εμείς εδώ.

Μερικοί πάντως προσέχουν ιδιαίτερα πχ. στο σουπερμάρκετ, όταν πάνε για ψώνια.  Μπαίνοντας φοράνε εκτός από μάσκα και γάντια νάϋλον, διαφανή για προφύλαξη.  Πιάνουν λοιπόν με αυτά το καρότσι που έχουν μολύνει οι προηγούμενοι, με αυτά τα ψώνια τους, που ενδεχομένως να έχουν ακουμπήσει και άλλοι, στο τέλος πληρώνουν, παίρνουν τα ψώνια φορώντας τα γάντια, μπαίνουν στο αμάξι τους και πάνε σπίτι τους.  Με τα γάντια στο αυτοκίνητο μέχρι και το μπάνιο του σπιτιού τους.  Εκεί τα βγάζουν, πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους και ύστερα πιάνουν με τα καθαρά τους χέρια όσα ψώνια έφεραν και είχαν πιάσει στο κατάστημα με τα λερωμένα γάντια, τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι πριν από αυτούς, και μένουν ήσυχοι πιστεύοντας ότι έτσι απέφυγαν κάθε μόλυνση από ιούς.

Θα με πείτε τώρα σίγουρα συνωμοσιολόγο και δίκιο θα έχετε.  Είμαι άλλωστε και το παραδέχομαι.  Θεωρήστε λοιπόν τα παραπάνω λίγο σαν αστειάκια και ευχηθείτε να βρουν τελικά οι Ρώσοι, οι Αμερικάνοι ή οι Ευρωπαίοι το ποιος τελικά θα οικονομήσει από το εμβόλιο για να μας το πουλήσουν σύντομα, έστω και πανάκριβα όπως προβλέπεται, ώστε να ησυχάσουμε και από τις Πανδημίες.

(Τώρα τι είναι αυτά που λέτε ;  Είπα εγώ ποτέ ότι μας τις έφεραν επίτηδες αυτοί ;  Μην βάζετε στο στόμα μου όσα δεν έχω πει !)

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*