Υδροπλάνα

16 Ιαν 2020 από

Ακόμα να φανούν τα Υδροπλάνα

Η υπόθεση της αδειοδότησης υδροπλάνων για πτήσεις στα ελληνικά νησιά είναι μία… πονεμένη ιστορία, που καθυστερεί εδώ και δεκαετίες, και μάλιστα σε μια χώρα με πάμπολλα νησιά, η οποία όπως και πολλές άλλες υποθέσεις χάνεται στα πλοκάμια της γραφειοκρατίας, αλλά κυρίως των συμφερόντων, ενώ ούτε και τώρα φαίνεται πως κάτι μπορεί να προχωρήσει, υπενθυμίζοντας σε ποια τριτοκοσμική κατάσταση βρίσκεται μισό αιώνα τώρα η Ελλάδα.

Βέβαια στις 6.8.2019 έλεγαν ότι στο τέλος του μήνα (!!) αναμένεται νομοθετική πρωτοβουλία για την επιτάχυνση (!!) της διαδικασίας αδειοδότησης υδατοδρομίων.  Όμως ούτε στο τέλος του τότε μήνα, ούτε 5 μήνες μετά έγινε κάτι.  Τυχαίο ;;;

Ενδεικτική μάλιστα ήταν η ξεχασμένη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη ότι «του χρόνου τέτοια εποχή θα πετάμε με υδροπλάνα, γιατί δεν γίνεται να έχουμε αυτή τη χώρα, η οποία είναι ιδανική για αυτό το μέσο, το οποίο θα έδινε την δυνατότητα με πολύ λίγα χρήματα, σε πολύ λίγο χρόνο να αποκτάμε πρόσβαση σε προορισμούς που σήμερα είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτοι».

Ας του υπενθυμίσουμε λοιπόν πως μόλις τρία υδατοδρόμια, σε Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα έχουν λάβει άδεια λειτουργίας (αμάν αυτές οι άδειες για το κάθε τι !) ενώ έχουν παγώσει οι διαδικασίες (πώς κι΄έτσι 😉 για ακόμα πέντε άδειες στο Ιόνιο.   Απαιτούνται άλλωστε νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες (!!) που αναμένονται, πριν  πάρουν το πράσινο φως οι άδειες και να ξεκινήσουν κάποτε τα δρομολόγια των υδροπλάνων.

Αν διαβάστε αναλυτικά (πχ. στο economistas.gr) τι περιλαμβάνει το νέο (!!!)  νομοθετικό πλαίσιο και τι προβλέπει για την αδειοδότηση και τη λειτουργία υδατοδρομίων, που ούτε αυτό δεν υπάρχει ακόμα, θα εκπλαγείτε.   Στον Καναδά βέβαια τα υδροπλάνα παντού.  Στο Μπαγκλαντές και στην Ελλάδα οι μετακινήσεις γίνονται ακόμα με τα λεωφορεία, βαπόρια και καΐκια, οι δε αεροπορικές με μια και μόνο επιβιώσασα εταιρεία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*