Επιστολή προς τη Δημοτική Αρχή

17 Αυγ 2013 από

PHTO0015Προς

1.  Τη Δημοτική Αρχή

2.  Το Δημοτικό Συμβούλιο

του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

                                                                                                                                                                                                       Νέα Φιλαδέλφεια    16.8.13

Λυπούμαι που αναγκάζομαι να σας απευθύνω επιστολή για κάτι που η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να έχει οργανώσει απόλυτα.  Να έχει δηλαδή οργανώσει έτσι το προσωπικό του Δήμου, ώστε να έχουν διορθωθεί εντός ωρών όσα εγώ ο αμέτοχος δημότης επεσήμανα και που χρονίζουν επί μήνες.

Δεν είναι ντροπή, που κανείς δεν ενδιαφέρεται για επικίνδυνες αμέλειες, έως ότου γίνει το κακό και μόνο τότε να … πέφτετε όλοι από τα σύννεφα;  Και να αναζητούνται μετά οι ένοχοι για το συμβάν, που θα χαρακτηρίζεται πλέον έγκλημα και ποινικό αδίκημα;  Γι’ αυτά η Δημοτική Αρχή ευθύνεται απόλυτα.

Όμως και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει τις μεγάλες ευθύνες του. Διότι στην ουσία αυτό κυβερνάει τον κάθε Δήμο.  Αναρωτιέμαι λοιπόν:  Δεν κάνουν τον κόπο για μια βόλτα στις περιοχές όπου κατοικούν όσοι τους εμπιστεύτηκαν και τους ψήφισαν;  Άσε για τους Αντιδημάρχους που εισπράττουν παχυλότατους μισθούς (θα επιδιώξουμε να ενημερωθούν για αυτούς οι Δημότες με επόμενη δημοσίευση) ενώ αδιαφορούν για τα ουσιαστικά θέματα, ώστε να μοιάζει πως ασχολούνται περισσότερο με την διατήρηση της επικερδούς θεσούλας τους.

Είχα την ευκαιρία για μια βόλτα στο μπασκετάκι δίπλα στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, και έμεινα άφωνος με όσα είδα.

Τα πιο θανατηφόρα:

  1. Δείτε τον ανοικτό πίνακα ηλεκτροδότησης, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο γηπεδάκι του μπάσκετ, όπου κάθε απόγευμα, ως αργά το βράδυ παίζουν παιδιά από 2 ετών μέχρι και έφηβοι, αγόρια, κορίτσια, γονείς και παππούδες. Μια απερισκεψία παιδιού και θα θρηνήσουμε θύματα.
  2. Δίπλα ακριβώς είναι ένα παρκάκι με παιδική χαρά, με κούνιες τσουλήθρες κλπ. Δείτε λοιπόν τον ανοικτό φανοστάτη, με έκθετα τα ηλεκτροφόρα καλώδια σε ύψος απόλυτης πρόσβασης σε παιδάκια 2 ετών και πάνω.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα επικίνδυνα ή κακώς κείμενα:

  • Κάποιοι γλόμποι στους φανοστάτες είναι σπασμένοι. Ο ένας, ραγισμένος επί βδομάδες, έπεσε πριν από μέρες δίπλα σε κάτι κορίτσια που στέκονταν από κάτω και συζητούσαν. Ο δεύτερος θα πέσει σε λίγο πάνω σε κάποιο αυτοκίνητο ή και σε κεφάλι οδηγού, επιβάτη ή περαστικού.

Ας δούμε τώρα και πόσα άλλα προβλήματα χρονίζουν άλυτα με τους αρμόδιους να αδιαφορούν παντελώς.

  • Οι 11 (!) από τις λάμπες στους φανοστάτες γύρω από το γηπεδάκι είναι καμμένες.
  • Οι μισοί προβολείς που φωτίζουν το γηπεδάκι είναι δεν ανάβουν.
  • Συχνά οι προβολείς αυτοί άναβαν σε άσχετες ώρες. Ακόμα και με ηλιοφάνεια ή μετά τα μεσάνυκτα.
  • Τα δίχτυα στα καλάθια του μπάσκετ επί μήνες ήταν κατεστραμμένα (Το ένα από  αυτά κρέμεται στο πλέγμα του γηπέδου – Φωτο) και αντικαταστάθηκαν από τα ίδια παιδιά που παίζουν εκεί.
  • Τα σκουπίδια, αν και υπάρχει μικρός κάδος μέσα στο γηπεδάκι μετακινούνται με τον αέρα περιμετρικά γύρω και καταλήγουν σε ένα χαντακάκι μπροστά από τις κερκίδες.  Εκεί τα σπρώχνουν και οι δημοτικοί υπάλληλοι που καθαρίζουν ενίοτε τον χώρο.
  • Τα πλέγματα επιλεγμένα λανθασμένα από τον «μειοδότη» εργολάβο, σουρώνουν σκουριές, που βάφουν τοίχους και κερκίδες. Παρά την ακαταλληλότητα του πλέγματος, μια βαφή με χρώμα ή συντηρητικό θα έλυνε το πρόβλημα.
  • Η εικόνα του γηπέδου και των παρακείμενων κτισμάτων είναι ελεεινή. Βαμμένα τα πάντα με γκράφιτι, οι τοίχοι και οι κερκίδες. Ούτε έλεγχος, ούτε και κάποια επιγραφή προτροπής σεβασμού για το χώρο που είναι δικός τους, των παιδιών και θα έπρεπε να τον σέβονται, ούτε και επανόρθωση με βάψιμο. Ως προς την απαράδεκτη επιδημία των γκράφιτι, εγώ πάντως, αν ήμουν Δημοτική Αρχή, θα καραδοκούσα και όταν συνελάμβανα κάποιους θα τους υποχρέωνα να βάψουν όσα μουντζούρωσαν. Το απαγορεύει έμαθα η νομοθεσία. Μόνο σύλληψη και φυλάκιση επιτρέπεται. Αυτή είναι η Ελλάδα!
  • Τα κεραμίδια των κτισμάτων σπασμένα από ανήλικα παιδιά που σκαρφαλώνουν επάνω με εύκολη πρόσβαση από την πόρτα. Σε λίγο θα χαλάσει και η σκεπή και ίσως μπουν νερά στα κτίσματα, ενώ αν πέσει κάποιο κάτω και τσακιστεί, θα αναζητούνται οι υπεύθυνοι.
  • Αλήθεια αυτά τα κτίσματα που βρίσκονται μεταξύ του γηπέδου και της παιδικής χαράς, με τις κλειδωμένες διαχρονικά πόρτες, τι ρόλο παίζουν;  Γιατί δεν χρησιμοποιούνται; Γιατί δεν γίνεται κάτι με αυτά;
  • Μπροστά υπάρχει πρόβλεψη και για μπαράκι. Γιατί δεν δίδεται σε κάποιον από τους άπειρους άνεργους, ώστε και έσοδα να έχει ο Δήμος και καλύτερη φύλαξη να υπάρχει και τα παιδιά να μπορούν να πιούν ένα αναψυκτικό ή να κουβεντιάσουν λίγο μεταξύ τους; 
  • Σήμερα ακόμα και τα παγκάκια εκεί μπροστά είναι σπασμένα και ασυντήρητα.
  • Λίγο πιο εκεί ένα πλατύφυλλο φυτό έχει γιγαντωθεί πάνω στο πλέγμα. Το καταστρέφει και δημιουργεί έτσι μυτερά σύρματα, κίνδυνο για τα παιδιά που παίζουν μέσα στο γηπεδάκι.  Στην προσπάθειά της να το περιορίσει και να καθαρίσει τα σκουπίδια που υπήρχαν γύρω του, η γειτόνισσα κα Καπετάνου, βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν από τους τεράστιους ποντικούς που έχουν τη φωλιά τους εκεί, στις ρίζες του φυτού.      

Για τα παραπάνω το ερώτημα δεν περιορίζεται στο γιατί δεν τα διαπιστώσατε εσείς, αλλά το καίριο θέμα και οι ευθύνες σας είναι γιατί δεν έχετε οργανώσει τις υπηρεσίες του Δήμου έτσι, ώστε για κάθε ζήτημα να υπάρχει ένας και μόνο αρμόδιος και απόλυτα υπεύθυνος.  Όσο για τις ευθύνες στο σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτές είναι μεγάλες, γιατί πριν να ασχοληθεί επί ώρες με τη διάνοιξη μιάς γκαραζόπορτας, θα έπρεπε να έχει ζητήσει από την Δημοτική Αρχή, εδώ και 2 χρόνια το ένας και μόνο αρμόδιος και απόλυτα υπεύθυνος.   Αδιάκοπα με επιμονή πριν από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.

Με ελπίδες για βελτίωση πριν να είναι αργά,

Λίνος Κουντουράς  

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*